50 jaar Anti-Baby-pil is een super bedrijf

“50 jaar de pil: een carrière zonder de kinky?” – Deze documentatie werd uitgezonden op 12.11.2010 op ARTE. In dit document, inclusief maar niet beperkt tot verhoogde risico ‘ s van nieuwe geneesmiddelen van BAYER. De “Coördinatie tegen BAYER-gevaren” betrokken was bij het onderzoek, en wordt geïnterviewd in het artikel.

Vanaf 1960 de eerste pil in de Verenigde Staten op de markt, het lijkt erop dat de eeuwenoude Christelijke seksuele moraal door de onschuldig ogende hormoon tablet ook dreigde het bestaan van de mensheid. En, inderdaad, het revolutionaire potentieel van een betrouwbare, niet-hormonale anticonceptie wordt weergegeven snel.

Jonge vrouwen de ovulatie (eisprong) – remmers door de Duizenden voorschrijven. In de tussentijd, het geeft vrouwen bijna overal in de wereld, de controle over carrière, seks en familie planning.

Sinds 1960, de pil als anticonceptiemiddel op de Amerikaanse markt, een jaar later, ook in Duitsland en in veel andere Europese landen. In Frankrijk, hun introductie in 1967. De uitvinders van het hormoon pillen hebben een succesverhaal zonder weerga.

In 1951, slaagt Carl Djerassi, het sex-hormoon progestageen, kunstmatig versterkt. De Mexicaanse Yam is de basis voor Djerassis baanbrekend. Met de gesynthetiseerd progesteron echt weet te voorkomen dat de eisprong in laboratorium dieren. Is getest op de geneeskunde in Puerto Rico, de eerste reguliere toepassing is op gehuwde vrouwen die niet voor gezondheidsredenen, zwangere voorbehouden.

Vandaag de pil is de meest populaire medische preparaten, met ongeveer 100 miljoen regelmatige gebruikers. Ze was en is een groot bedrijf. Voortdurend nieuwe producten overspoelen de markt. Het hormoon dosering is gestaag verminderd, er kunnen bijwerkingen.

Vooral in het geval van pillen van de derde Generatie, de verleiding van vrouwen met de belofte van een vermindering van het gewicht, dreigt een grotere longembolie of trombose risico. Een meer zorgelijke ontwikkeling: De pil hormonen te zwemmen bijna overal in het drinkwater, met nog onvoorziene gevolgen.

Alternatieven voor hormonale anticonceptie zijn hoog in de vraag. De Indiase wetenschapper Sujoy Guha heeft een nieuw anticonceptiemiddel voor mannen te doen zonder hormonen. Een enkele spuit is de bedoeling om de zaden over de jaren onvruchtbaar. Totdat het geneesmiddel op de markt, echter, slikken miljoenen vrouwen elke dag het weinig hormoon bom.

De documentaire neemt de kijker mee op een snelle time-reizen: van de moraal van de jaren ‘ 50, de bevrijding acties van de Flower-Power-Generatie tot de provocerende vragen van de huidige Generatie om te voorkomen dat er alternatieven zijn, en reproductieve utopieën van de nieuwe eeuw.

Een documentaire film van Michaela Kirst.

[Bronnen: Arte en Coördinatie tegen BAYER-gevaren (CBG)]

Deel 1: video-link: https://youtu.be/MBXYYBDt3-8

Deel 2: video link: https://youtu.be/cJB8goyX9y8

Deel 3: de video-link: https://youtu.be/tIBOvQMkumc

Voor meer info over hoe gevaarlijk zijn de Anti-Baby-pil, zie http://www.cbgnetwork.org/3113.html

Geef een reactie