Bayer moet betalen 48 miljoen dollar schadevergoeding voor gen-besmette rijst

Bayer CropScience, een dochteronderneming van de duitse chemiereus Bayer, veroordeeld is in April 2010 in de Verenigde Staten tot betaling van schadevergoeding ten bedrage van $ 48 miljoen.

De genetische engineering bedrijven, boeren uit Arkansas, de rijst teelt met genetisch is verontreinigd met GM rijst is nog niet goedgekeurd verscheidenheid “Liberty Link 601” (LL 601). Het compensatie bedrag van US $ 6 miljoen “werkelijke” schade en $ 42 miljoen, straffende schade, dus schadevergoedingen.

Echter, zelfs dit record is het niet de verontreiniging in het hele land schade hebben veroorzaakt, sluiten tot: Greenpeace schat, dit is niet minder dan 1,3 miljard US dollar. De rijst verscheidenheid werd gevoerd – zonder toelating als voedsel op de internationale handel, met inbegrip van de Import barrières van de EU en Japan en voor de omverwerping van deze enorme Prijs voor Amerikaanse rijst boeren.

In de Verenigde Staten ongeveer 3.000 aangeklaagd door Bayer voor schade – die zijn nu in totaal van de eerder afgegeven drie arresten in de schaduw: Hier, slechts 4,5 miljoen van ONS waren in totaal zijn toegekend dollar. Bayer wil gaan – net als in de andere processen ook – in hoger beroep; het bedrijf is de totale voor “onredelijk hoge” en het is vechten tegen de veroordeling tot schadevergoedingen.

Lees meer op linksnet.de

Geef een reactie