Bijen sterven door insecticide behandeld zaad – “Summ’ mij het lied van de dood”

Als we leren te sterven ten alle tijden iets uit de Reguliere media over de wereldwijde toename van de bijen, met name de klimaatverandering, mobiele, evenals parasieten zoals de Varroa-mijt verantwoordelijk. Over de desastreuze effecten van pesticiden en insecticiden worden gezocht, maar te zwijgen.

De voornamelijk uit de industrie (BASF, Bayer en Syngenta) – gefinancierd “bee monitoring” komt tot het resultaat dat in de jaren ’70 invasieve Varroa mijt is de enige vervuiler betaalt” was om te sterven voor de bijen. Maar hoe is het met de van de chemische bedrijven met een hoge winst in de landbouw, de zaad-Vlek?

De pesticiden die de belangrijkste oorzaken voor de bijen doden verdacht worden geproduceerd door de bedrijven die Financiering van de bee monitoring. Vertegenwoordigers van de industrie zitten op het project plaatsgevonden om te onderzoeken of de invloed van pesticiden en hun laboratoria voor het doel van de evaluatie.

NABU Vice-Voorzitter van de Christelijke Unselt:

“Op dit moment, in de bondsrepubliek Duitsland voerde de bijen monitoring is niet in de situatie, de ware oorzaken van bijensterfte, te ontdekken. Een paar bijenvolken werden geselecteerd voor het onderzoek, de toepassing van bestrijdingsmiddelen op de omliggende velden is niet onderzocht en de statistische methoden zijn wetenschappelijk twijfelachtig. Dit is slechte wetenschap”. [Bron]

Hubert Weiger, Voorzitter van de Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland (BUND):

“De eerdere bevindingen over de oorzaken van bijensterfte zijn niet een vrijspraak voor bestrijdingsmiddelen. Deze dragen een aanzienlijk deel van de schuld voor de dood van vele nuttige insecten en andere dieren. Onafhankelijke onderzoeksinstituten moet ten slotte onderzoeken realistisch, wat zijn de factoren aan de deken van de bijen”. [Bron]

Voor 2000 toeschouwers, de documentaire “Summ mij het lied van de dood” in Zwitserland zijn Première.

Regisseur en producent Frank Höfer legt in zijn Voorwoord zijn motieven voor deze Film:

Video link: http://youtu.be/BZC-uwL_SQs

In de media horen we weinig over de verhoging van de dood van de bijen. En als u aangifte hebt gedaan, krijgt u altijd om opnieuw te horen, de belangrijkste boosdoener voor de bijen om de mijt varroa.

Wat is er werkelijk achter het fenomeen? NuoViso een bezoek aan een imker en produceerde de Film “hum mij het lied van de dood”, die kan worden gezien hier in volle lengte:

Video link: http://youtu.be/n0ySVMcxLac

Bron/productie: www.nuoviso.tv

Ondersteuning NuoViso.TV en u kunt de aankoop van deze documentaire op DVD: www.nuovisoshop.de

 

 

Gerelateerde Links:

  • NABU en de BUND bekritiseren bee monitoring
  • CBG Netwerk: bijen sterven
  • Verraden en verkocht – duitse bee monitoring

Geef een reactie