Chemische stof Bisfenol A zit ook in blikjes

De schadelijke chemische stof Bisfenol A (BPA) wordt hoofdzakelijk gebruikt in de vervaardiging van kunststoffen en verven, coatings en lijmen gebruikt, en is vandaag de dag één van ‘ s werelds meest voorkomende eingestzte industriële chemische stof.

De BAYER-groep is één van de grootste fabrikanten en alleen al in Europa jaarlijks verbruikt meer dan een Miljoen ton van Bisfenol A in de industrie. BPA massaal invloed op onze omgeving, en het is geschat dat vandaag de dag bijna elke persoon met BPA is geladen.

BPA is in de meeste voedingsmiddelen-verpakkingen, plastic flessen, plastic containers, kassa bonnen en speelgoed voor kinderen, evenals in vele andere alledaagse voorwerpen. Het gebruik van BPA in babyflessen en spenen verboden was in 2003 (bij het kopen van “BPA-vrij”-Auflkeber!)

Een studie (JAMA 2011; 306: 2218-2220) in de verenigde staten heeft nu geconstateerd dat Bisfenol A is opgenomen in significante hoeveelheden in ingeblikt voedsel.

aerzteblatt.de:

Het was bekend dat veel van de blikjes zijn bekleed aan de binnenkant voorzien van een afdichting film gemaakt van epoxy hars, de Bisfenol A bevat. De stof wordt geleverd aan de inhoud, en komt in de consumptie in het lichaam. Eerder werd aangenomen dat de blootstelling laag. Daarom zijn de resultaten van een kleine studie uitgevoerd door Karin Michels van de Harvard School of Public Health in Boston voor een verrassing. [Bron]

In de studie werd aangetoond op basis van vrijwillige studie deelnemers, die de inhoud van BPA stijgt in de urine onmiddellijk na de consumptie van conserven aanzienlijk. Na vijf dagen van ingeblikt voedsel werd gevonden in de urine, een waarde van een gemiddelde van 20,8 microgram BPA per Liter. In de controle groep (deelnemers niet ingeblikt voedsel) was de waarde met slechts 1,1 microgram.

heilpraxis.net:

Vijf dagen van voedsel uit het Ingeblikte voedsel BPA-concentratie sterk stijgen … Als de VS-onderzoekers van de Harvard School of Public Health reports, de deelnemers aan de studie direct na de voeding, een belangrijke stijging in de niveaus BPA in hun urine. Over het algemeen, het BPA werd de concentratie van de urine samples op de vierde en vijfde dag van het onderzoek bij proefpersonen met blikjes voedsel-voeding is het gemiddelde van 20,8 microgram per Liter, in vergelijking met 1,1 microgram in de controle groep… [lees Meer]

Bisphenol A maakt ons ziek:

Al in kleine hoeveelheden BPA is giftig. Voor enige tijd onder verdenking in de hormonale balans van de mens om in te grijpen, en zo mogelijk al in de kleinste van doses tot aanzienlijke schade toebrengen. BPA is in verband met de ontwikkeling van bijzondere waardeverminderingen van de organen, vooral de hersenen bij kinderen, gedrag (AD(H)S), stoornissen van de voortplantingsorganen, met verhoogd risico op borst-en prostaatkanker, hart-en vaatziekten en Diabetes. Evenals schade aan het genoom en een negatieve invloed op het verloop van de Zwangerschap.

“”Maximale waarden keren de kluis naar de 2000 hoog:

Global 2000:

Wetenschappers zijn steeds bezorgd over een ontoereikend risicomanagement van een potentieel gevaarlijke stof. De Europese Unie, de “veilige” grenswaarden voor chemische stoffen, verwijst in haar evaluatie van het risico voor Bisfenol A op studies die aantonen dat BPA onschadelijk. De genoemde studies zijn – als voor de risico-evaluatie van de vele chemicaliën en pesticiden vanuit de industrie gefinancierde, en zijn tegengesproken door de overgrote meerderheid van onafhankelijke studies. De duitse Federale milieuagentschap tot de conclusie gekomen dat de huidige EU-breed maximale veilige waarde van BPA up-to-2000-voudig te hoog. [Bron]

Onvruchtbaar door Bisfenol A

Ze maken de plastic mooie en buigzaam weekmakers en vele andere industriële chemicaliën (BPA). Bijna overal zijn ze te vinden – ook in huisstof. verslag MÜNCHEN-onderzoek om aan te tonen hoe gevaarlijk deze stoffen zijn voor baby ‘ s en vrouwen. Onvruchtbaarheid kan het gevolg zijn. Hoe te reageren nu, politici en autoriteiten?

Video link: https://youtu.be/3xCp2k1gxRc

Kruipende Dagelijks Giftige Bisfenol A

Uit onze wereld, chemicaliën zijn een onmisbaar onderdeel. Ze zijn deel van onze technische resultaten en de moderne kwaliteit van leven. Maar velen hebben de ongewenste en soms gevaarlijke bijwerkingen. Momenteel overal in de media: De stof Bisphenol A. het is verboden in babyflesjes, als de FEDERALE lijsten hem samen met andere chemische stoffen in het stof van kleuterscholen bijgehouden en Greenpeace vinden het in zeven van de acht cash. Zorgwekkend, omdat de stof wordt verdacht van verschillende kwalen betrokken.

Video link: https://youtu.be/cUOZ_aTmxTs

Bisfenol A – sluipende vergiftiging in PET-flessen

Bisfenol A is een duidelijk risico voor de gezondheid, vooral voor onze Jongste kinderen.

Video link: https://youtu.be/_nibMROWJf4

Bisfenol A – Meer in plaats van minder

In plaats van het omgaan met dit Chamikalie, de grenzen moeten worden naar boven bijgesteld. 3sat-opname (nano) van 19.11.2010 – Is onze EU voor de verkoop? Waarom werd de limiet verhoogd met bijna vijf keer, hoewel onafhankelijke wetenschappers hebben gewaarschuwd voor het jaar voorafgaand aan Bisphenol-A? – Wie zal ons beschermen? – Waarom is het verboden in Canada?

Video link: https://youtu.be/v2_TY7JUEzM

Gerelateerde Links:

  • CSN-Blog: een waarschuwing van een belangrijke onderzoeker – Over de risico ‘ s van BPA dreigt ons leven
  • CSN-Blog: 120 jaar van de beruchte Bisfenol-A-schandaal
  • Plastic Planet: Bisfenol A
  • Plastic Planet: een informatie portal over plastic-vrije producten
  • Plastic is slecht voor je gezondheid
  • Bisfenol A is giftig, zelfs in kleine hoeveelheden

Geef een reactie