De Cyclus Principe. Een leven zonder verontreinigende stoffen?

Voedselschandalen, vervuiling, uitbuiting van de natuur – de mens vergiftigd zichzelf en zijn leven.

Maar de wetenschapper Michael Braungart is van mening dat er nog een Kans voor een beter, schone wereld. Je moest verzinnen, dus veel nieuwe, met de circulaire economie, bijvoorbeeld. Het idee is simpel en gekopieerd uit de natuur: Alles wat wordt geproduceerd, zou men in staat zijn om te composteren die gebruik maken van dieren of.

Volgens dit principe, Michael Braungart heeft ontwikkeld, bijvoorbeeld, de kleuren zijn zo gezond als bietensap. Kleding die is gekleurd, je kan blijven worden onschadelijk voor de compost en plantaardige meststoffen. Een passend T-Shirt is gemaakt van organische katoen, heeft hij ontwikkelde, samen met een fashion bedrijf en op de markt.

De producten worden in circuits is het ook technisch mogelijk is, door middel van Recycling, dat wordt steeds meer en meer belangrijk, omdat het einde van de grondstoffen is te verwachten. Dus veel kostbare metalen om het land tegenwoordig, zelfs in de vuilnisbak. De individuele bedrijven, zoals de koper smelter Aurubis in Hamburg, Duitsland, heeft nu uitgevoerd met een innovatief concept, en het recyclen van de waardevolle grondstof voor de elektronica-industrie.

Echter, het circuit principe vereist een fundamentele heroverweging van de economie. En ondertussen meer en meer ondernemers zijn geïnteresseerd in it. Het einde van de grondstoffen, is het te verwachten, daarom is het idee maakt niet alleen ecologische, maar ook economische zin.

[Bron: ARTE]

Video link: https://youtu.be/aVhnIn9JXBU

Geef een reactie