De gezondheid van de fietsers in de steden risico ‘ s van fijn stof

Door het hoge volume van het verkeer in de steden, er zijn fietsers in verhoogde gevaar, schade aan de longen. De fietsers ademen in het vervoer rechtstreeks van de auto ‘ s uitgestoten schadelijke fijn stof deeltjes (nano-deeltjes). Per kubieke centimeter lucht, kan stoppen met honderdduizenden van deze fijnstof deeltjes.

Hoewel dit al bekend is (en voor veel stedelingen, “normaal”, maar wetenschappers hebben aangetoond dat fietsers ademen in feite een veelvoud van de gevaarlijke deeltjes. 4.3 keer zo veel als automobilisten, en iets meer dan een lopende voetgangers (Jogger). Met elke adem, Tientallen inhaleren miljoenen van fijn stof deeltjes.

Gemeten wordt, dit door het ophangen van fietsers geschikte meetapparatuur. De studie verscheen in het journal Sfeervolle Omgeving.

Met de meetapparatuur, de wetenschappers kan het tellen van het aantal deeltjes en hun grootte, kunnen worden ingeademd door de mens per Minuut. Dit omvat de respiratoire frequentie en de ademhaling werd opgenomen door volume.

Dit betekent dat tijdens een dergelijke Tour, met het wiel al miljarden van deze deeltjes in de longen en in het bloed. Bescherming van de ademhalingswegen maskers te brengen een beetje, want we hebben de maten in de nano-bereik.

Het leven in de stad is gewoon ongezond en die participeert actief in het vervoer, is slechter af.

Geef een reactie