De onderzoekers aantonen dat de gezondheid risico ‘ s van GM-maïs

Franse wetenschappers hebben bevestigd wat al lang besproken: Er zijn gezondheidsrisico ‘ s in het consumeren van genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen.

De onderzoekers van het “Comité voor onderzoek en onafhankelijke informatie over genetische manipulatie” (CRIIGEN) geëvalueerd in onafhankelijke studies, de gezondheid, risico ‘ s van drie genetisch gemodificeerde maïs rassen. Ironisch genoeg, het is ook de maïs variant mon 810 van Monsanto op de goedkeuring van de coalitie-onderhandelingen in de herfst van dit jaar, een hot is besproken, maar zonder een eindresultaat (INKOTA gerapporteerd). Vooral de FDP moet zorgvuldig de wetenschappelijke resultaten lees: De liberalen hadden gestemd in oktober fel voor het opheffen van de teelt in de ban.

De resultaten van de Commissie zijn verontrustend: ze waren in het Voeden van experimenten bij ratten, ernstige wijzigingen van de lever en de vaste nier-waarden in het bloed. Deze organen worden gebruikt voor het filteren van toxines en afvalstoffen in het lichaam. Daarnaast zijn de wetenschappers veranderingen van het hart, milt waargenomen, in aanvulling op de nieren, het gewicht van de afzonderlijke organen en het lichaamsgewicht van de dieren. Afhankelijk van de GM-maïs-variant, de veranderingen in het bloed beeld gevarieerd en kan een verstoring van de metabolische functies gekoppeld.

De Europese regelgevende autoriteit EFSA had afgewezen, in 2007, een onderzoek met vergelijkbare resultaten. Op dat moment, de franse onderzoekers had het Comité geëvalueerd worden alleen de gegevens van een maïs-variant (MON863). De meest recente studie bevestigt dat het dezelfde drie genetisch gemodificeerde maïs rassen (MON810, MON863, NK 603) gezondheidsrisico ‘ s. Daarnaast worden ze geëvalueerd negen extra varianten werden gekruist met de drie onderzochte rassen. De EFSA van mening dat deze kruispunten zijn meestal onschuldig, omdat de uitgang van de producten zijn ook veilig. Momenteel is de genoemde maïs varianten in de Europese Unie, voor de Invoer en verwerking van voer en voedsel zijn toegestaan.

Naast de gevolgen voor de gezondheid van het eten van genetisch gemodificeerde Maïs, een verder Detail van het onderzoek verontrustend: wetenschappers bevestigen de studies, die Monsanto zelf, om een verscheidenheid van wetenschappelijke onvolkomenheden. Dus Monsanto niet uitvoeren van statistische en internationale Normen in het ontwerp en de uitvoering. In de studie van de AMERIKAANSE ontbrak de groep van belangrijke gegevens naar de effecten van de GM-Maïs goed te begrijpen. Ook de periode waarin het onderzoek werd verzameld was gelegen, met drie maanden is veel te laag.

Het is de verdenking dat Monsanto geprobeerd om een cover-up van de risico ‘ s, die nu samengevoegd zijn, met dank aan de franse onderzoekers open. Het was niet de best mogelijke veiligheid van de consumenten, maar pure winst maximalisatie van de onderneming, gemaakt volgens een jaarlijkse omzet van meer dan 11 miljard US dollar.

Het verschil tussen de resultaten van de studies van Monsanto en de franse onderzoeksteams moeten waarschuwen de duitse regering en de Europese Unie, meer onafhankelijke studies en wetenschappers beweren, voor het toestaan van genetisch gemodificeerde producten voor de Invoer en verwerking. De recente ontwikkeling betreft een, in principe, het belang van de EFSA naar het advies van bedrijven en hoe meedogenloos dit wordt uitgebuit. De meerderheid van alle beslissingen genomen door de EFSA met betrekking tot de Maïs rassen en hun kruisingen, de noodzaak voor nauwkeurige testen en Revisie.

Laura Möhr

INKOTA-netwerk

Bronnen en meer een zeer interessant artikel over Monsanto onder http://uebermonsanto.wordpress.com

Opmerking: de EFSA heeft niet een bijzonder goede reputatie en nauwe banden met de gg Lobby is altijd. De EFSA werkt voor het geld gegeven ondernemingen – niet voor onze gezondheid. En onze beste politici, ik wil niet praten… Wiens brood ik eet, zijn lied ik zing!!!

De wetenschappers Gilles-Eric Séralini zei, volgens de franse krant Le Monde: “Voor de eerste Keer, we hebben bewezen dat Ggo’ s zijn noch voldoende gezond noch voor de verkoop.[…] Elke Keer, voor alle drie de Ggo ‘ s, er was nier-en leverproblemen, de organen, die reageren voornamelijk op chemische voedselvergiftiging.”

De franse onderzoekers wilden alleen maar door een beslissing van een rechter kunnen doen met deze studie, omdat Monsanto, de autorisatie van documenten.

Ieder mens moet begrepen worden met die van een gezond persoon, maar het is duidelijk dat een Manipulatie van de natuur zal niet ongestraft blijven.

Geef een reactie