De Pfizer-de nieuwe kleren van

Uit persberichten van het Instituut voor kwaliteit en efficiëntie in de gezondheidszorg IQWiG, 24.11.2009, ter gelegenheid van de evaluatie van drie antidepressiva:

Het voordeel van het antidepressivum Reboxetine is niet toegewezen

“In het begin van juni 2009, gepubliceerd in het voorlopige verslag van de IQWiG was in staat om alleen de resultaten van de evaluatie van Bupropion XL zonder beperking. Voor mirtazapine, het moest, de jaarrekening volgens een Reservering, want het was niet uitgesloten dat de studie gegevens niet had verstrekt de fabrikant van Essex, Pharma, een invloed kunnen hebben op het resultaat aanzienlijk. In het geval van Reboxetine, de IQWiG geweigerd geheel tot een evaluatie van de publiekelijk beschikbare onderzoeksgegevens. Omdat het duidelijk was dat de fabrikant Pfizer, stopte bijna twee-derde van alle tot dusver in het onderzoek zijn de gegevens verzameld in het kader slot en sleutel, en een evaluatie van de beschikbare gegevens alleen kunnen resulteren in een vertekend beeld. Ondanks meerdere verzoeken, Pfizer geweigerd had tot dan om de IQWiG is een lijst van alle gepubliceerde en niet-gepubliceerde gegevens beschikbaar.”

Klik hier om meer te lezen!

Ook het volgende bericht van de artsen mes past:

Antidepressiva verhogen risico op een beroerte

Het gebruik van antidepressiva is de vangsten in een prospectieve observationele studie in de Archives of Internal Medicine (2009; 169: 2128-2139) met een verhoogd Tarief van een beroerte en een hogere mortaliteit geassocieerd. Voor Serotonine heropname remmers (SSRI ‘ s) werd een verhoogd risico gevonden van hemorragische Belediging.

Sinds de jaren ‘ 90 toegenomen van vijf-voudig in de Verenigde Staten, zijn de voorschriften van antidepressiva. Steeds meer patiënten met een milde depressie kan worden behandeld, met inbegrip van veel post-menopauzale vrouwen. Bron: aerzteblatt.de

 

Geef een reactie