De roofzuchtige water-privatisering

“Het aanvaarden van de privatisering van water, aanvaard het in de handel brengen van het leven.” (Riccardo Petrella)

taz.de omvat:

Geheime verdragen: Berlijn heeft gegarandeerd in het geval van de privatisering van de waterbedrijven, de kopers maken hoge winsten – op de rekening van de consument. De taz geeft de contracten met het netwerk.

Met dank aan de overheid, RWE en het franse concern Veolia verdienen jaarlijks drie-cijferige miljoen bedragen, met de Berlijnse water! Tien jaar geleden, Berlijn geprivatiseerd zijn water-bedrijven. Aangezien de kosten van het water stijgt gestaag. Dat is hoe de politiek werkt. Dat is hoe democratie werkt ochlocracy.

Dekking aan meer dan 280.000 mensen uit Berlijn hebben de petitie voor een referendum, om te zien dat deze geheime opdrachten, de organisatie, het Land van Berlijn en de particuliere koper, tot op de dag van vandaag achter slot en sleutel.

Video link: https://youtu.be/YVZx7OWqWMM

Deze water-contracten beschikbaar voor Downloaden zijn hier op klaar.

De privatisering en winst te maken met het water is een misdaad! Water, een fundamentele en essentiële natuur geeft ons, ieder levend wezen onbeperkt en gratis. Een maximum van het water-zuivering en behandeling betaald moet worden.

Berlijn, echter, is niet een op zichzelf staand geval. Ten minste 40 procent van de duitse drinkwater zijn in private handen, dat wil zeggen zijn verkocht door het bedrijf. Bijvoorbeeld, het water van Bremen, Essen, Dresden, Rostock, Schwerin, Cottbus, Gelsenkirchen, en sommige meer.

De mensen verliezen hun fundamentele rechten door het beleid, en weer betaald daarnaast is voor dit verlies.

Lees meer op taz.de

Heel goed, de volgende documentatie (in 2003) te zien:

Water, Macht, geld: de privatisering van de watervoorziening

Water is een van de meest winstgevende grondstoffen van het nieuwe Millennium. Elektriciteit en Gas zijn grotendeels verspreid, nu de Multinationals zijn actief in een hete strijd voor het water markt.

Zonder eigen kapitaal het Probleem van de wereldwijde watervoorziening niet opgelost kan worden. Daarom, het IMF en de wereld Bank beroep doen voor een jaar naar alle landen op alle continenten, de privatisering van de watervoorziening, te versnellen. Dit is de moeite waard, het gaat om een miljard-dollar business.

Drinkwater is een schaars goed. In het gezicht van een stijgende vraag winsten worden geprogrammeerd. Het engels was het einde van de jaren ‘ 80 de eerste, de uw 3500 lokale waterbedrijven geprivatiseerd. Zes jaar later neergeslagen studies van de universiteiten van Manchester en Greenwich een vernietigend oordeel: De consument, de prijzen zijn gestegen met 50 procent, van de Directeur van de salarissen en de marktwaarde van de waterschappen heeft verdrievoudigd.

Het Ministerie van economie en de energie lobby is te duwen om het versterken van de duitse water-bedrijven terug op de wereld markt. Ook de fles water in plastic flessen worden wereldwijd gedistribueerd door dezelfde Wereldwijde spelers in de eigen watervoorziening. En de trend is stijgend. Een gemeenschappelijk erfgoed van de Mensheid, de eeuwen-oude diep water uit ondergrondse Reservoirs wordt verspreid door een aantal particuliere bedrijven voor commercieel gebruik.

Deel 1: video-link: https://youtu.be/v7ToAfkOTyQ

Deel 2: video link: https://youtu.be/AX_rIZBeoxA

Deel 3: de video-link: https://youtu.be/L63rp71Td5o

Geef een reactie