Dioxine-schandaal – opnieuw en opnieuw

Grenswaarde overschrijdingen in de feed, nogmaals: In November van dit jaar verhoogd Dioxine waarden werden in suiker bekend bietenpulp, een producent van Keulen, Duitsland – verkocht op een moment dat de in rekening gebrachte grondstoffen worden verwerkt voor een lange tijd, en gevoed.

Grote koppen van de zaak is niet gemaakt, hij is een voorbeeld van het Falen van het beleid van de Federale consument Minister Ilse Aigner. Na de Dioxine-schandaal in 2010/2011 ze had beloofd beslissende actie en een Tien-puntenplan gepresenteerd.

En dan, bijvoorbeeld, besloten dat de meeste van de feed ingredients als “laag risico” in te delen: de fabrikant moet niet testen voor Dioxine, en daarom geen test gegevens aan de autoriteiten te melden. U raadt het al: de ‘laag risico’ delen van die suiker bietenpulp te vallen.

Op de hoogte van het schandaal in januari 2011 van de Federale consument Minister Aigner in uw Tien-punt-Plan van uitgebreide Testen van eisen voor diervoeder ingrediënten nog bekend gemaakt. Ongeveer een jaar na het schandaal van voedsel horloge heeft er op gewezen dat in het Rapport “Chronische” vergiftiging, als de enige maatregel die kan voorkomen dat dioxine belasting, gebruik van procedurele trucs werden afgezwakt onherkenbaar. In eerste instantie, op slechts een paar feed ingredients (de zogenaamde korrels) van een test plicht, behalve nu zijn er bijna allemaal.

Alleen vetten en Oliën, die had geleid tot het schandaal in 2010/2011, te worden geanalyseerd op Dioxinen. En ook hier werd bedrogen: Als het beleid schrijft voor dat iedere “Partij” om het vet of Olie om getest te worden, het moet ook bepalen wat een “Partij” is. Eerst was er sprake van een maximum van 200 ton, in 1000 ton, gemiddelde, want e is een Vergoeding te worden bepaald tot 2.000 ton, het equivalent van 100 Truck loads! De Manipulatie opende de deur.

Een jaar na de grote schandaal is dat De acties van de Minister Aigner niet in staat zal zijn om te voorkomen dat de Dioxine-items in de feed, en dus in de menselijke voedselketen. Van de Tien-punten Plan, slechts vier punten zijn nog steeds van kracht. Echter, zelfs als Mevrouw Aigner voor de uitvoering van de regels: Een verbintenis van de diervoeder-en levensmiddelenbedrijven te voltooien zelf-controle en dus tot een echte kwaliteitsgarantie voor de consument is afgezwakt tot ineffectiviteit, en de andere projecten die werden gemaakt vanaf het begin als een symbolische actie. Professionals weten dat ze niets wijzigen.

Bijvoorbeeld, een hogere boetes: De straf is verdubbeld van 50.000 naar 100.000 euro – maar de oude frame is bijna uitgeput. Dit is ook te wijten aan een tweede absurde regelgeving: rapportage-eisen of niet – als een feed werking, zelfs grenswaarde overschrijdingen laat zien, gaat hij vrijuit. En zelfs als hij rapporteert de testresultaten tot na het eten is al lang geleden verkocht en gevoerd aan het vee. Een kwetsbaarheid die is bekend voor een lange tijd, maar door de Minister Aigner is genegeerd en wordt gebruikt door de bedrijven.

Zoals in het geval van een geladen suiker bieten chips in de laatste maand, wordt De fabrikant in staat was om zonder gevolg te maken van de boodschap, als de dioxine besmet voer had al zijn weg gevonden in de menselijke voedselketen – een straf heeft hij te vrezen. Dit geval toont aan dat De Dioxine-beleid van de Federale overheid is niet geschikt voor de preventie, kunt u voorkomen dat de Dioxine in je eten.

Minister Aigner moet toevoegen aan het gif-het verminderen van de vermeldingen in de menselijke voedselketen effectief.

Video link: https://youtu.be/bGjk3M2ihdo

Geef een reactie