Discussie: De grote verspilling van voedsel in de vuilnisbak

Elk jaar ongeveer elf miljoen ton voedsel belandt in de prullenbak – hoewel veel daarvan is nog prima eetbaar is. Consumenten en producenten zijn de verantwoordelijkheid van: Hoe veranderen het gedrag van consumenten?

Volgens een studie om de duitse gooit jaarlijks ongeveer 81 kilo voedsel. Bijna twee derde van de afvalstoffen worden vermeden. Federale consument Minister Ilse Aigner (CDU) legt uit: – De datum van minimale houdbaarheid is geen vervaldatum.

Naast het beroep op de particuliere huishoudens, de producenten zijn in de kritiek. Overproductie, grote pakketten en prijzen in de markt te domineren. Moet economieën van de producenten zijn ook duurzaam? Onder de prijsdaling van de Armste van de armen lijden in het bijzonder. Hier is minder meer? Hoe kan het afval worden afgeremd?

Alexander Kähler met besproken in de PHOENIX ronde:

  • Carola Stauche (de CDU, de bescherming van de consument Commissie van de Bondsdag)
  • Jan Kummerfeldt (Initiatief tegen de vernietiging van voedsel)
  • Thomas cherry Meier (rheingold Instituut)
  • Peter Feller (Federale Vereniging van de duitse levensmiddelen industrie)

Bron: PHOENIX

Video link: http://youtu.be/AXDA0XrobiI

Reactie door Bundes.blog.de:

Het is interessant om te zien hoe de vrouw wist immers dat van de CDU is proberen om direct vanaf het begin te informeren over de Focus van de voedselverspilling bij de consument, door niet te reageren op de vraag van de moderator Alexander Kähler, dan, wat zou kunnen doen, het beleid tegen voedselverspilling, dat zij, als politici, alleen en met de boeren, voedselproducenten, de consumenten, de verenigingen en de burgers meer duidelijk, hoe belangrijk het eten en de live voedsel voor de mensen “” zou betekenen, en ook dat, wanneer de mens in de wereld komt, voeden moet, en zo lang, tot hij gaat terug en waren het eten, onze hele basis van het leven en de waardering van het voedsel zou niet langer worden de burgers op de voorgrond, en er waren al gevraagd boeren te nemen over de hele keten, tot aan de politiek om de burgers bewust van het belang van voeding en welke waardering zou u genieten van eigenlijk…

Dit is niet ongelooflijk, net als de burgers voor de gek te worden verkocht? Er zijn niet meer van de handel, de Hotels en de gastronomie, evenals grote keukens, kantines, bakkerijen gooien van-dag-tot-dag eten in stijl?

Ja, we de studie aan de Universiteit van Stuttgart in opdracht van het Ministerie van bescherming van de consument, en wij hebben in deze studie waaruit bleek dat gemiddeld iedere duitse gooit ongeveer 82 kilo voedsel per jaar in de prullenbak zou worden gekeken naar meer nauw, want we zijn niet echt duidelijk hoe je zal vast wel wat en dat is precies hoe het is, je kunt het niet vinden op alle nauwkeurig, maar slechts door een duistere en uiterst dubieuze facturen en schattingen-waardig sterk te identificeren. Dit onderzoek is niet naar ons oordeel, niet de moeite waard het papier waarop het geschreven is.

In de studie, de trade-off komt, van alle plaatsen, op het beste, en er wordt beweerd dat een huishouden van Vier personen per jaar vermijdbare voedselverspilling in de waarde van 935,- zou gooien de Euro in de vuilnisbak. Wij betwijfelen dit ten zeerste en houden deze studie zijn zeer gedurfd…

De studie identificeert als de belangrijkste redenen voor de verspilling van voedsel in het geval van particuliere consumenten, een zogenaamd “gebrek aan waardering van voedsel,” van de kant van de consument.

…Studie door de Universiteit van Stuttgart…

 

Geef een reactie