Drugs-Mafia

Door IGNACIO HOTEL, hintergrund.de

De zaak werd overgenomen door weinig media. De publieke opinie was van het onderwerp. Niettemin, de verontrustende bevindingen van het eindverslag van de Commissie van de EU 8. Tot juli over schendingen van het mededingingsrecht in de farmaceutische industrie is de moeite waard, is wijd verspreid en besproken. (1)

Wat is op dit verslag? De Centrale boodschap is deze: In de handel met drugs, de concurrentie niet werkt en de grote farmaceutische bedrijven maken gebruik van alle denkbare vuile Trucs om te voorkomen dat de markt goedkeuring van effectievere medicijnen en in diskrediet te brengen en de veel goedkopere generieke genezen. Als een resultaat, veroorzaakt door de moeilijke bereikbaarheid van het volk aan algemene waarden, een enorm financieel verlies – niet alleen voor de armen, maar ook voor de van haar leden ondersteund bij de rijksdienst voor sociale systemen. Dit versnelde de daling van de systemen wordt dan gebruikt als extra Argument voor de privatisering van deze gezondheids-en Sociale systemen die hen vertegenwoordigen als de miljarden van de graven in het staatsapparaat.

Generische geneesmiddelen zijn geneesmiddelen die, in termen van hun actieve ingrediënten, de dosering, de wijze van productie, veiligheid en efficiëntie in elk Detail aan die van de originele voorbereidingen van dezelfde, die uitsluitend zijn vervaardigd door de grote Farmaceutische monopolies. De exclusieve gebruiksrechten en het octrooi bescherming die de initiator na ongeveer tien jaar. Na deze periode, andere fabrikanten hebben het recht, de zogenaamde generieke geneesmiddelen, d.w.z. generieke geneesmiddelen, die gemiddeld 40 procent goedkoper. Zowel de wereldgezondheidsorganisatie als de meerderheid van de regeringen van de internationale gemeenschap in het voordeel van het gebruik van deze producten, omdat ze garanderen vanwege hun lagere prijs kansen op een respect voor de gezondheid van alle mensen in die landen die getroffen worden door vermijdbare ziekten. (2)

Een van de voornaamste belangen van de grote producenten van farmaceutische producten is een gevolg van het verstrijken van het patent bescherming van originele geneesmiddelen met alle mogelijke middelen te vertragen. In de wereldwijde farmaceutische markt, praten we over 700 miljard euro, waarvan de “Big Pharma” Bayer, GlaxoSmithKline (GSK), Merck, Novartis, Pfizer, Roche, Sanofi-Aventis voor ten minste de helft van het. (3) hun winst zelfs die van de sterke bedrijven van de militaire-zelfs meer dan-industrieel complex. Voor elke Euro die wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van een merknaam medicijn, verdienen het monopolie in de farmaceutische markt, één duizend euro. (4) En drie van deze bedrijven – GSK, Novartis en Sanofi-Aventis verwachten opbrengsten van de verschillende miljard euro als gevolg van de massale vaccinaties tegen het nieuwe griepvirus A(H1N1). (4)

Deze gigantische hoeveelheden geld die het geven van “Big Pharma” is een indrukwekkende financiële Macht. Dit Vermogen wordt vooral gebruikt bij tal van miljoen dollar hof, de fabrikanten van generieke procedures ruïne. De vele lobby-groepen oefenen een permanente druk op de European Patent office, gevestigd in München, om te voorkomen dat de goedkeuring van generieke producten voor de Europese markt. Ze organiseren ook campagnes van Leugens over deze dezelfde werkzame drugs, de patiënten af te schrikken. Volgens het laatste rapport van de Europese Commissie, de patiënten in de EU zal moeten wachten, omdat van al deze horden, gemiddeld zeven maanden langer dan nodig op de goedkope generieke. Als een resultaat, alleen al in de afgelopen vijf jaar, voor de consumenten, onnodig gemaakte kosten in het bedrag van drie miljard euro, in het geval van publieke systemen van de gezondheid van de kosten in het bedrag van 20 procent van het totale budget was nodig geworden.

Het Offensief van de farmaceutische-industriële monopolies kent geen grenzen. Ze zijn blijkbaar ook betrokken bij de recente staatsgreep tegen de President van Honduras, Manuel Zelaya. De Centraal-Amerikaanse land de invoer van alle van de geneeskunde, de meerderheid van de producten van “Big Pharma”. Sinds Honduras, in augustus 2008, een lid van de Bolivariaanse Alliantie voor de Amerika ‘ s (ALBA), Manuel Zelaya ontslag genomen, maar in de onderhandelingen met Havana op de Import van Cubaanse generieke geneesmiddelen. Op deze manier worden de uitgaven van de openbare ziekenhuizen van het land zou moeten worden verminderd. Op de top van ALBA voorzitters ontmoeten op de laatste 24. Juni, hij kondigde ook een “Review van de leer van de industriële eigendom” (5), die hebben ook gevolgen voor de integriteit van de geneesmiddelen patenten. Omdat deze twee projecten die direct van invloed zijn op de belangen van de transnationale farmaceutische consortia, ze hebben ondersteund bij de revolutionaire beweging, de op 28. Juni bereikt de omverwerping van de verkozen staatshoofden. (6)

Maar Barack Obama heeft getrokken de WOEDE van de farmaceutisch-industrieel complex, omdat hij probeert om de hervorming van de Amerikaanse gezondheidszorg, die heeft op dit moment 47 miljoen burgers van dit land buiten. Hier gigantische sommen geld op het spel staan, omdat de uitgaven voor gezondheid in de Verenigde Staten een stijging van 18 procent van het bruto binnenlands product. De materiële vaste eigen economische belangen worden verdedigd, niet alleen door de “Big Pharma”, maar ook van de grote verzekeringsmaatschappijen en particuliere klinieken. Geen van deze actoren niet wilt verliezen zijn weelderige privileges. Met de hulp van de grote conservatieve media en de Republikeinse partij, deze tegenstanders van een broodnodige Hervorming van de AMERIKAANSE gezondheidszorg zijn op dit moment in het midden van een enorme Disinfo en laster campagne, waarin tientallen miljoenen dollars zetten.

Het is een cruciale strijd. En het zou een tragedie zijn als de drug Maffia waren om te winnen. Omdat in dit geval zou je in Europa en wereldwijd in hun aanvallen op een brede generieke geneesmiddelen leveren en dus tot een betere en meer ondersteunend systeem van de gezondheid van een meerdere verhogen.

Vertaling: Harald Neuber

Bronnen en opmerkingen:

(1) http://ec.europa.eu/comm/competition/sectors/pharmaceuticals/inquiry/index.html (2) het is nodig om u eraan Te herinneren op dit punt dat 90 procent van de uitgaven van de farmaceutische industrie bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen voor de “welvaartsziekten” stroom, die slechts tien procent van de wereldbevolking. (3) Volgens het Intercontinental Marketing Service (IMS) Gezondheid, 19. Maart 2009. (4) Machado, Carlos: La mafia farmaceútica. Oorzake van el remedio que la enfermedad, 5. Maart 2007. Hieronder: http://www.ecoportal.net/content/view/full/67184 (01.09.2009) (5) Hotel, Ignacio: A(H1N1) – de grote dreiging. In: Hintergrund.de, 11. Juni 2009: in het Kader van: http://www.hintergrund.de/20090611409/politik/welt/ah1n1—die-große-bedrohung.html (01.09.2009) (6) Volgens de informatie verstrekt door de Observatorio Social van het Centro Americano, van 29. Juni 2009.

[Bron: hintergrund.de]

Geef een reactie