Gen-Lobby controversiële Gen wil importeren rijst zonder voldoende testen

Genetische manipulatie tegen honger in de wereld? Genetische engineering bedrijven als Monsanto veel moeite om dit te maken indruk, en de wil om de wereld te zegenen met “Voedsel, Gezondheid, de Hoop”.

Wat is dit zaad multinationals, maar eerder de controle over ons voedsel. De realiteit is dat de WINST !

Foodwatch-Nieuwsbrief: gentech-industrie wil de invoering van een omstreden ‘Golden rice” zonder voldoende onderzoek naar de risico ‘ s:

Alle zorgen en kritische stemmen, in Weerwil van De gentech-industrie wil de omstreden ‘Golden Rice” in 2013.

De genetisch gemodificeerde rijst is het vlaggenschip project van de Gen-Lobby, en wordt gepropageerd als wondermiddel tegen de in de armere landen op grote schaal van gevaarlijke Vitamine A-tekort. Het project is meer dan controversieel.

Een huidige voedsel watch Rapport bewijst het succes van De industrie zijn niet bewezen, zijn de risico ‘ s niet voldoende getest zijn belofte. Echter, de Gen-Lobby, het houden van strak plan: Na meer dan een decennium van onderzoek, de “Gouden Rijst wordt verbouwd worden” vanaf 2013, in eerste instantie in de Filippijnen in de handel.

De “Gouden rijst” is gewijzigd door genetische manipulatie, zodat in de granen, carotenoïden worden gevormd, waardoor de rijst een gele kleur. In het menselijk lichaam, deze carotenoïden zijn omgezet in de vitale Vitamine A en een bijdrage kunnen leveren – dus het idee om het oplossen van de Vitamine A-Tekort in arme landen. De cyclus van armoede en ondervoeding en de daaruit voortvloeiende Vitamine A-deficiëntie ziekten, zoals de huid en ogen, ziekten, aandoeningen van het immuunsysteem, de groei aandoeningen en zelfs de dood, om gebroken te worden.

Zo ver als de belofte van het heil. Echter, de exploitant van het project blijft het bewijs dat haar “Gouden rijst” echt werkt. Of de rijst bevat de vaak lange opslag bij alle carotenoïden en of dit zal worden opgenomen in het lichaam en die beschikbaar zijn – dit is niet bewezen. Over de mogelijke gezondheidsrisico ‘ s, er zijn onderzoeken op slechts vijf personen in de Verenigde Staten. Niettemin, de rijst is getest in 2009 in de Chinese school kinderen. De test gegevens werden nooit gepubliceerd.

Niettemin, Het project exploitant van oordeel dat de gezondheidsrisico ‘ s hoeven niet verder te worden onderzocht. Het metabolisme van de rijstplant is veranderd, wat is de impact van de teelt op regionale variëteiten van rijst kan hebben of hoe de reacties op het veranderende milieu-omstandigheden niet heeft onderzocht de operator consortium. De Gen-Lobby oproepen in plaats van een Algemene verlaging van de veiligheidsnormen en-eisen, testeisen genetisch gemodificeerde planten.

food watch wil dat voorkomen. De discussie over de mogelijke risico ‘ s van genetisch gemodificeerde planten moet worden voortgezet. Voordat de Gouden rijst, een project met een hoge morele claim, maar van twijfelachtige Voordeel is gegroeid, moeten worden opgelost voor alle problemen. Tot dan, de “Gouden Rijst”project: een “Gouden Ligt”-project van de Gen-Lobby voor het verkrijgen van een positief Imago.

Gedetailleerde informatie en de huidige Rapport, het vinden van voedsel kijken: www.foodwatch.de/kampagnen_themen/gentechnik/golden_rice

Geef een reactie