Gen verboden-suiker: In de verenigde staten, maar in Duitsland?

Nieuwsbrief van het milieu-Instituut in München en e. V.:

De Experimenten met genetisch gemodificeerde suikerbieten worden nu in Duitsland worden verlengd. Vanaf Maart, wil Monsanto test drie jaar van zijn Gen-bieten, in de deelstaat Saksen-Anhalt, en vermoedelijk ook in andere locaties.

Ironisch genoeg, het is precies hetzelfde suikerbieten, die werd verboden in de verenigde staten als gevolg van significante milieuaspecten, na een aantal jaren van de teelt.

Een aantal jaren geleden een aanvraag voor de commerciële teelt is ingediend bij de EU. Het doel van de uitgave is de productie van genetisch gemodificeerde suikerbieten in Duitsland en Europa in staat stellen op een grote schaal.

De buiten teelt van genetisch gemodificeerde suikerbieten is zeer riskant: suiker bestrooid bieten door de Wind maar door insecten. De Pollen zijn verspreid over grote afstanden, en transgeen Materiaal kunnen bereiken over bijen op de honing. Suikerbieten kruisen, in een verscheidenheid van andere plantensoorten, zodat zelfs de wilde planten zijn genetisch vervuild. De nadelige gezondheids-en milieu-bestrijdingsmiddel Roundup zou worden toegepast in grotere hoeveelheden.

De in München milieu-Instituut verzoekt de Minister van voedselvoorziening, landbouw en consumentenbescherming Ilse Aigner, op de voorgestelde experimentele introductie van genetisch gemodificeerde suikerbieten goed te keuren en vergunningen lopende releases van suikerbieten te trekken onmiddellijk terug.

Ter ondersteuning van onze vordering. Stuur een Protest Mail naar Minister Ilse Aigner!

Voor meer informatie over Monsanto raap en een voorbeeld brief kan u hier vinden:

Dommer dan de verenigde staten!

Geef een reactie