GenReis BAYER impact op de globale voedselzekerheid

Leverkusen-BAYER-groep is een wereldwijde zaad is de tweede grootste aanbieder van Gen. In Europa, wil het bedrijf bieten genetisch gemodificeerde planten zoals koolzaad, suikerbieten, aardappelen en Maïs in de markt op.

De wereldwijde rijkste ontwikkeling speelt zich af in Azië: BAYER, MONSANTO en SYNGENTA te zoeken goedkeuringen voor Gen rijst. BAYER op de markt van de rijst van de verschillende “LL-RICE62”. Dit is ongevoelig voor het gebruik van pesticiden. Zo is de verkoop van de BAYER Agrogifts GLUFOSINATE kan worden gestimuleerd.

Aziatische boeren, afhankelijk van De invoering van het Gen van de rijst, het zou dramatische gevolgen hebben: rijst is voor 2,5 miljard Aziaten, het hoofdvoedsel en wordt wereldwijd geëxporteerd. Ongeveer 50 miljoen mensen werken in de teelt van rijst. Boeren produceren zo ver, door ruil en door zelf-het fokken van hun eigen zaad en verder te ontwikkelen, zijn niet geneigd om hun gewassen te zaaien in de toekomst als gevolg van de octrooibescherming. In plaats daarvan moet je kopen elk jaar nieuwe zaden en bijbehorende pesticiden op de bedrijven. De “groene” genetische manipulatie” is een kapitaal-intensieve en kan daarom alleen maar worden op een groot areaal winstgevend. Miljoenen kleine boeren in gevaar van het verliezen van hun bestaan, en in de Sloppenwijken van grote metropolen, zou hebben om te migreren

Risico ’s voor Ecologie & consument milieurisico’ s: Lokaal aangepaste variëteiten van rijst Toegevoegd aan dit dreigen te worden door het gebruik van hoogproductieve rassen verdrongen, wat leidt tot een toename van het gebruik van agro-chemicaliën en een afname in de diversiteit van soorten. Studies hebben aangetoond dat de Hybridisatie van Gen-rijst nieren ook natuurlijke soorten van verontreiniging.

Oproep aan de Federale overheid, de goedkeuring van LL Rice62 weigeren: http://www.cbgnetwork.org/1217.html

Geef een reactie