Kamerplanten voor schone en gezonde lucht

Kamer leven planten rescue: Hoe een Indiase zakenman maakt schone lucht om te groeien

Door Susanne Hamann, info.kopp-verlag.de

Als Kamal Meattle werd verteld dat de slechte luchtkwaliteit in Delhi was hem te doden, hij besloot om te vinden een (Survival)oplossing. Vandaag, 20 jaar later, is hij de eigenaar van ‘ s werelds eerste gebouw waarvan de zuurstof wordt uitsluitend geproduceerd door planten. Met een geweldig succes, met haar 300 medewerkers zijn niet alleen gezonder, maar ook productiever.

Areca PalmeDe Areca palm (Chrysalid ocarpus) neemt de uitstoot van kooldioxide en geeft zuurstof af.Het was de ontdekking van NASA, die het gebruikt worden als de eerste groene planten produceren zuurstof, die Meattle pauze toonde de weg naar zijn doorbraak-project: Drie internationale wijdverbreide kamerplanten te leveren zaken gebouw, de Paharpur Business Centrum (PBC) in New Delhi, met lucht. Het huis is nu 20 jaar oud en heeft een oppervlakte van 5.000 vierkante meter, 300 medewerkers voeren hun werk. Een totaal van 1.500 planten zijn verdeeld over alle verdiepingen in het gebouw.

Efeutute De Pothos (Epiprenum Aureum) filtert giftige stoffen zoals formaldehyde uit de lucht.In de 15 jaar van de looptijd van het project Meattle ervaren heeft alleen positieve resultaten: Omdat er geen airco was om gebruikt te worden, daalde de energiekosten van het gebouw met 20 procent, en de industrieel vereiste kwaliteitsnormen is voldaan.

Bogenhanf De boog van hennep of moeder-in-law ’s tongue (Sansevieria trifasciata) zet ook kooldioxide in de adem de lucht, maar alleen’ s nachts.De 2008 gepubliceerd onderzoek van de Indiase overheid bleek dat na acht tot tien uren van het verblijf in het PBC aan het verbeteren van de luchtverontreiniging als gevolg van nadelige effecten op de Gezondheid is vastgesteld. De gedetailleerde resultaten toonden aan dat de medewerkers in het PBC werden vergeleken met de andere gebouwen in Delhi, 52% minder irritatie van de ogen. 34 procent van hen ervaren een verlichting van hun klachten met de ademhaling, en er waren negen procent minder gevallen van astma. Bovendien kon worden aangetoond dat de productiviteit van de mensen verhoogd met 20 procent.

Het project is voor ieder heel gemakkelijk te volgen. Om het ontwerp van een appartement net zo gezond, en versierd worden, woonkamer per Persoon, met vier (op schouderhoogte) Areca-palmen. Voor een voldoende aanvoer van zuurstof in de nacht voor een verdere zes boog hennep planten per Persoon moet een plaats vinden in de slaapkamer. Tot slot, het is dan belangrijk te verdelen in een woonkamer en een keuken een bedrag van ivy tuten, als ze filter voor ongewenste giftige stoffen uit de lucht. De natuurlijke Gezonde je kunt beginnen.

Voor al zijn gekke ideeën bekende milieu-activist, Kamal Meattle is nu van plan onder de naam van “GreenSpacesTM” voor het bouwen van een hele reeks van dergelijke zaken gebouw.

Hier is de Video: video link: https://youtu.be/7zajN_AxJUE

[Bronnen: www.pbcnet.com, info.kopp-verlag.de]

© Het Auteursrecht van dit artikel ligt bij de Kopp Verlag, Rottenburg

Geef een reactie