Lood is schadelijk voor kinderen, zelfs in kleine hoeveelheden

Hyper activiteit en leerproblemen toeneemt met de blootstelling aan lood

Bristol/Göttingen/Hannover (pte/21.09.2009/13:50) – De huidige voorsprong impact op het milieu is waarschijnlijk voor kinderen is nog steeds gevaarlijk, maar het was in het verleden, de vele maatregelen van de afbouw. Dit is de conclusie van deskundigen van het Centrum voor Kind en Adolescent Health aan de Universiteit van Bristol http://www.uwe.ac.uk/ishe. Je was in staat om aan te tonen dat de verstoring van de intellectuele en emotionele ontwikkeling worden vaak geassocieerd met verhoogde lood in het bloed. Werd gepubliceerd op de studie in het tijdschrift Archives of Diseases in Childhood.

De onderzoekers namen bloed monsters van bijna 600 twee en een half jaar oude kinderen. Op 27 procent, vonden ze meer dan vijf microgram lood per deciliter bloed. Dan dezelfde kinderen in de leeftijd van zeven tot acht jaar, een verscheidenheid van prestaties en gedrag tests uitgevoerd, correlaties van de eerder verzamelde blootstelling aan lood. Kinderen met vijf tot tien microgram lood bereikt tijdens het Lezen en schrijven van tests slechts half zo veel punten als kinderen met een lager Lood-niveaus. Tien microgram van anti-sociaal gedrag was ook de Hyper activiteit drie keer zo vaak. “Kinderartsen moeten onderzoeken of kinderen met dergelijke afwijkingen aan lood in het bloed. Want leiden is één van de vele omgevingsfactoren die van invloed zijn op de ontwikkeling”, zegt studieleider Alan Emond.

Leiden is een gif dat tast het zenuwstelsel van de mensen. “Chronische blootstelling aan lood kan leiden tot pijn op de gedragsmatige afwijkingen, lethargie, bewegingsstoornissen, koliek-achtige buik, en ook om de vermindering van de intelligentie,” zegt Martin Ebbecke van de vergiftigingen informatie centrum Noord http://www.giz-nord.de druk op de tekst. In tegenstelling tot veel gevaarlijke stoffen die in kleine hoeveelheden voor het lichaam, zelfs noodzakelijk, leiden heeft geen fysiologische waarde. “Een onschuldig minimale grenswaarde, is er niet.” Hoewel blootstelling aan lood Hyper kan leiden tot activiteit, het houdt Ebbecke, echter, is fout, de fout is alleen op deze ene factor, zoals een verscheidenheid van oorzaken kunnen worden betrokken.

Is opgenomen de giftige zware metalen op het milieu. “Sinds 1987, de katalysator en de loodvrije benzine werden, daalde de blootstelling aan lood van het inademen van lucht en bloed leiden waarden viel abrupt. Toch zijn er nog steeds vermijdbare leiden bronnen”, legt Roland zoeken Wirth, Milieu en gezondheid expert op het lower Saxony state public health office http://www.nlga.niedersachsen.de in de pers-tekst Interview. De belangrijkste bronnen leiden vandaag de dag is de oude waterleidingen van lood, die zijn vooral actief in de oude appartementen toe, evenals kleppen, opgenomen in de koperen leiding. “Als de staat besluit de tijd, op de eerste ochtend van de opening van de kraan, de concentratie van Lood hoger is”, dus zoeken Wirth. In de afgelopen jaren, op initiatief van het water leverancier van tal vervoer werden uitgewisseld lijnen, de resterende bedragen van leiden Beladen pijpen werden echter vooral in beslag en het huis van de verbinding lijnen.

Als gevolg van een dergelijke uitwisselingsprogramma ‘ s, het water in Duitsland is minder sterk met lood-beïnvloed dan in Engeland of de verenigde staten. “Van veilige grenzen, we zijn echter nog ver weg”, dus zoeken Wirth. De WHO heeft in 1991 tien microgram per Liter drinkwater als een grenswaarde van de blootstelling aan lood, dat is wat de EU in 1998, en nam deze waarde als een slachtoffer van een 15-jarige overgangsperiode. “In Duitsland, waar de grens was eens 40 micro-gram, en nu 25 is, te worden bereikt, deze nieuwe limiet in 2013.”

Als de concentratie van Lood in het water heeft een effect op het bloed, was opgegroeid in Hamburg, Duitsland. 200 vrouwen waren sterk verontreinigd drinkwater in uw woonplaats enorme loodgehalte in het bloed, waren voor experimentele doeleinden uw vochtinname voor de eerste vijf maanden van leidingwater, of lieten ze elke Ochtend en vijf liter water uit de main drain, te verminderen leiden residuen. “Beide maatregelen bleek een succes, met de concentratie op het verstrijken van de methode tot 25 procent en was, in het geval van mineraalwater met 33 procent. De eindgebruiker kan dus vermindering van het loodgehalte in het bloed, door ‘ s ochtends, het water,” adviseert de Milieu-geneeskunde.

[Bron: druk op text.op]

Geef een reactie