Maaltijd! – Ziek Van Het Eten

Moderne voeding in de welvarende samenleving: kant en klaar maaltijden, Fast Food, Snacks. De gevolgen: hart-en vaatziekten, Obesitas, Diabetes, jicht, allergieën, en zelfs kanker, … – eten, dat maakt je ziek.

Wat mensen daadwerkelijk op te eten, zoals gezonde voeding, consumenten zijn Ziek binnen, “uit eten?”. De film herzien voorkomende stereotypen, toont nieuw onderzoek bevindingen en legt uit hoe riskant voedsel kunnen worden vandaag. De zogenaamde “Niet-additieven”, “verdunningsmiddelen agents” en “Mond” geef het een smaak. En niet alleen vet, alleen is er een Probleem: De food-industrie is een geval, een “koolhydraat-suiker-gemaakt”, vallen we in een massale manier. Terwijl de suiker Lobby is een machtige tak van de internationale agrarische industrie, de druk is van de macht.

“We hebben nog nooit zo veel obese kinderen en adolescenten zoals het nu is. De 13-jarige met meer dan 100 kg zijn niet ongewoon. En zowel de gezondheid politici en een aantal van de Artsen niet bagatelliseren dit Probleem, hoewel de gevolgen van deze ontwikkeling nog niet in zicht…” Prof. Dr. Kurt Widhalm

Maaltijd – Ziek van het eten. Een Film van Karin Haug. Video link: https://youtu.be/jZnAkgMDbd4

 

Geef een reactie