Meest gevaarlijke BAYER-pesticiden van de markt!

AUTEUR: CBG Coördinatie tegen BAYER-gevaren/Coalitie tegen BAYER-Gevaren

De Coördinatie tegen BAYER-gevaren vraagt om een verkoop te stoppen van alle bestrijdingsmiddelen van de WHO-gevarenklasse 1, want er is een risico van toepassing van deze werkzame stoffen-in het bijzonder in ontwikkelingslanden. De wereldgezondheidsorganisatie WHO schat het jaarlijks aantal bestrijdingsmiddelen vergiftigingen bij 3 tot 25 miljoen. Minstens 40.000 gevallen per jaar zijn dodelijk in een groot aantal niet-gemelde gevallen. Armoede, analfabetisme, en de tropisch klimaat, waardoor het gebruik van beschermende pakken, dragen bij aan het feit dat ongeveer 99% van alle pesticiden voorkomen van vergiftiging in de landen van het Zuiden.

Met een wereldwijd marktaandeel van rond de 20% van het bedrijf BAYER CROPSCIENCE is de tweede grootste fabrikant van pesticiden in de wereld. Hoewel het bedrijf geeft toe dat “de correcte afhandeling van gewasbeschermingsmiddelen onder bepaalde voorwaarden kan niet worden gegarandeerd in een aantal landen van de derde wereld”, die verkocht worden door BAYER CROPSCIENCE om de huidige zeer giftige stoffen – bijna uitsluitend in ontwikkelingslanden.

Al in de BAYER jaarverslag van 1995 werd gezegd: “Met een Drie-punts programma, we hebben onszelf in termen van onderzoek, ontwikkeling en verkoop van gewasbeschermingsmiddelen duidelijke doelstellingen voor de komende vijf jaar. We gaan dus vermindering van de gebruikte hoeveelheid van het product per toepassing en de producten van DIE toxiciteit klasse 1 stap-voor-stap preparaten met lage toxiciteit te vervangen.”

Deze belofte werd niet ingelost. Hoewel BAYER-actieve ingrediënten, zoals Parathion, Monocrotophos en Oxydemeton-methyl uit de markt. Na vele jaren van campagnes door de milieubeweging, de groep kondigde ook aan, aan het einde van 2010 de verkoop van Endosulfan. Echter, pesticiden van DIE klasse 1a (“extreem gevaarlijke”) en 1b zijn vandaag (“zeer gevaarlijke”), zoals Thiodicarb, Disulfoton, Triazophos, Fenamiphos en Methamidophos in de Portefeuille van BAYER. Door de stopzetting van de verkoop van alle actieve ingrediënten in de hoogste risicocategorie, het aantal vergiftiging zou worden aanzienlijk verminderd.

Een ander Probleem is dat van de ongeveer 500.000 ton Altpestizide en nutteloos chemische stoffen die rot in meestal onbeveiligd Kampen in de landen van de “derde wereld” en de gezondheid van de bevolking is acuut levensbedreigend. Vaak is de giftige stoffen werden afgeleverd op de vraag over als “ontwikkelingshulp”, in deel, door de Uitvoer van de duur beschikking vergoedingen moeten worden opgeslagen. De chemische industrie is, in individuele gevallen, de latere verwijdering van de grote massa van deze Altgifte, echter, is niet geïnventariseerd nog. De Coördinatie tegen BAYER-gevaren (CBG) noemt voor de verwijdering van dergelijke Altgifte op kosten van de fabrikant.

Het CBG vraagt ook om een onmiddellijke verkoop te stoppen van het herbicide Glufosinate (“Vrijheid”). De werkzame stof is geklasseerd als giftig voor de voortplanting, het veroorzaken van misvormingen bij de foetus. Studies tonen aan dat Glufosinate kan ook invloed hebben op de ontwikkeling van het menselijk brein en gedrag kan problemen veroorzaken. Glufosinate is een van de 22 pesticiden die moet verdwijnen na de nieuwe EU-bestrijdingsmiddelen wetgeving van de markt. BAYER, echter, opende onlangs een nieuwe Glufosinate-productie faciliteit en wil de export van de agro gif meer in landen buiten de EU.

Voor Meer Informatie:

Herbicide Glufosinate uit de markt! Actie tegen Bayer pesticide Endosulfan met succes 154 organisaties eisen dat Bayer stoppen met het zeer giftige pesticiden! India: Gevaarlijke pesticiden van de markt onmiddellijk! Bijen sterven door de BAYER bestrijdingsmiddelen

Bron: Coördinatie tegen BAYER-gevaren

 

Geef een reactie