Misvormingen als gevolg van Monsanto ‘ s zeer giftige “Roundup”

Een nieuwe studie toont aan dat: “Roundup” door Monsanto in verband met misvormingen

Door F. William Engdahl, info.kopp-verlag.de

Een nieuwe wetenschappelijke studie bevestigt wat velen al Lang van overtuigd dat het ‘ s werelds meest gebruikte herbicide chemische “Roundup” van Monsanto is giftig en vormt een risico voor het menselijk en dierlijk organisme.

De recente wetenschappelijke studie werd gemaakt door wetenschappers uit verschillende landen onder leiding van Professor Andrés Carrasco. Carrasco is hoofd van het laboratorium van Moleculaire embryologie aan de Medische faculteit van de Universiteit van Buenos Aires en is een lid van de Argentijnse Raad voor Wetenschappelijk en Technisch onderzoek. De resultaten tonen aan dat in een alarmerende manier, dat Monsanto en de GGO agribusiness hebben systematisch de waarheid vertelde over de veiligheid van Roundup. Al bij veel lagere concentraties dan die doorgaans gebruikt in de landbouw, voor de toepassing van Roundup in combinatie met misvormingen. De gevolgen zijn niet te overzien. Alle van de op de markt toonaangevende GGO-gewassen vandaag zijn genetisch aangepast zodat ze kunnen tegen het herbicide Roundup””.

Glyfosaat is gepatenteerd door Monsanto in de jaren 1970 als de zogenaamde breed-band herbiciden Octrooi, lang voordat Ggo ‘ s op de markt kwamen. Het is meestal gespoten, en de bladeren genomen, of wordt gebruikt als herbicide in de bosbouw. Het werd gepatenteerd en op de markt gebracht door Monsanto onder de merknaam Roundup. Roundup bevat andere, niet-aangegeven ingrediënten, die houdt het bedrijf als een “industrie geheim”. In 2005, de bonen op 87 procent van alle soja-areaal in de VS, glyfosaat-resistente genetisch gemodificeerde soja variëteiten worden geteeld. De velden werden regelmatig besproeid met Roundup.

De zaden van Monsanto Roundup-Ready-GGO sojabonen en andere gewassen, is genetisch gemanipuleerd, zodat het bestand is tegen het herbicide Roundup “bestendig”, terwijl alle andere planten van Roundup zal worden vernietigd. Dus de boeren zijn het gebruik van Roundup-Ready zaad, is gedwongen om ook kopen van de herbicide Roundup. Dat is, de markt is volledig afhankelijk zijn van zaden en bestrijdingsmiddelen.

Afgezien van het feit dat met de verschijning van Roundup-resistente “Super-onkruid” een nieuwe biologische ramp dreigt (zie de post “Catastrofale gevolgen van GGO-gewassen in de Verenigde Staten – een les voor de EU”), is er het Probleem met deze voor de vennootschap voordelig Arrangement dat heeft nu aangetoond dat glyfosaat is een van de meest giftige stoffen in de landbouw met aangeboren afwijkingen.

De U.S. environmental protection Agency Environment Protection Agency (EPA) is van mening Roundup wel verder te worden als “relatief lage toxiciteit en vrij van kankerverwekkende of teratogene [dwz, misvormingen van het effect”. De AMERIKAANSE regering steunt op de vaststelling van de veiligheidsvoorschriften koppig uitsluitend op de test resultaten, uitgegeven door Monsanto, en de agro-business industrie. Volgens de leer van de Wezenlijke Gelijkwaardigheid in 1992, GGO-zaad wordt beschouwd als “wezenlijk gelijkwaardig” met het droge zaad. Onafhankelijk van de gezondheid of de veiligheid tests zijn niet vereist. Hoewel de verschillende bepalingen zijn van toepassing op bestrijdingsmiddelen, maar, gezien de enorme invloed van de agro-bedrijfsleven op het beleid van de overheid Roundup, zal worden behandeld met clementie.

Lees meer op info.kopp-verlag.de

Geef een reactie