Monniken in het laboratorium – neurowetenschappen-om te ontdekken het verre-Oosterse Meditatie

De neurowetenschappen om te ontdekken het verre-Oosterse Meditatie, De documentaire vertelt een menselijk en wetenschappelijk avontuur: Waarom is geïnteresseerd in de wetenschap van meditatie praktijken? En waarom Boeddhistische monniken laat je hersenen en je lichaam aan wetenschappelijk onderzoek? Al 2500 jaar, de Boeddhisten, verkennen zonder gereedschap de essentie van de geest. Zij hebben ontwikkeld meditatie technieken om het bevorderen van concentratie en beheersing van emoties.

Lang deze praktijken worden genegeerd, in de Westerse industriële landen, vandaag, echter, veel wetenschappers zijn geïnteresseerd in deze technieken, omdat ze de antwoorden op de duizend-jaar hopen te oude vragen: Wat zijn emoties? Wat is de geest?

De documentatie toont neuro-wetenschappers in hun laboratoria voor het uitvoeren van Experimenten met de Boeddhistische beoefenaars, en biedt inzicht in een nieuwe tak van de wetenschap die onderzoekt de relatie tussen het lichaam en de geest, en de fascinerende plasticiteit van de hersenen.

Video link: https://youtu.be/WN-qSFsljes

Geef een reactie