Monsanto ‘ s Bt-katoen is het besturen van boeren tot zelfmoord

Monsanto introduceerde de genetisch gemodificeerde Bt-katoen in de jaren 1997 en 1998, illegale in India.

Op basis van het Hooggerechtshof door de Research Foundation for Science, Technology and Ecology zwaar bevochten proces, Mahyco Monsanto was het groeiseizoen van 2002, niet in staat zal zijn om te verkopen Bt-katoenzaad voor commercieel gebruik. Sindsdien heeft Monsanto opgericht licentie-overeenkomsten met Indiase zaadbedrijven en “intellectuele eigendomsrechten” een monopolie in de katoen zaad markt. In India, Bt-katoen is synoniem met Monsanto.

Sinds de invoering van het zaad van de monopolies en de oprichting van de afhankelijkheden van de boeren van zaden, evenals de toenemende afhankelijkheid van agro-chemicaliën uit de katoen-groeiende gebieden zijn uitgegroeid tot een Regio die gekenmerkt wordt door hoge schulden van de boeren. Niet-terugvorderbare schulden, drijven boeren tot zelfmoord. Meer dan 200.000 Boer zelfmoorden in India, was er in de katoenen riem van Maharashtra, Punjab, Andhra Pradesh en Karnataka. In plaats van de zelf veroorzaakte crisis aan te pakken, de groep is niets anders dan spreken zich niet afschrikken door de Bt-katoen-de wonderen van.

Een ander voorbeeld van de zielige “wetenschap” van Monsanto en co. het is, als u beweren dat de Bt hebben gebracht katoen aan de bevrijding van de vrouwen in de Regio van Vidharbha in Maharasthra. Vidharbha, de regio met het grootste areaal van de Bt-katoen, waarin sprake is van de hoogste Percentage zelfmoorden van boeren.

Arjunan Subramanian van de Organisatie Tuinbouw Research International, Warwick, Dr. Kerry Kirwan, Professor David Roze en Martin Qaim hebben gepubliceerd een artikel dat beweert dat de teelt van Bt-katoen is geassocieerd met een hoge toename in de arbeidsparticipatie van vrouwen. Het artikel is slechts de laatste in een reeks van artikelen waarin voortdurend beweert dat Bt-katoen wordt veroorzaakt door wonderen. Op hetzelfde moment, zijn er honderden duizenden van Bt-katoen commit-boeren zelfmoord. Arjunan Subramanian is een Student van Qaim, Qaim vertegenwoordigd Monsanto en co. is er iets van gemaakt “studie” niets meer dan de public Relations voor Monsanto.

Lees meer op linksnet.de

Geef een reactie