Pesticiden maken zappel Philipp

Pesticiden stimuleren bij kinderen symptomen van ADHD.

In een studie door Maryse F. van Bouchard (van de Universiteit van Montreal) en collega ’s van de Harvard Universiteit werden bestudeerd in meer dan 1100 kinderen uit verschillende regio’ s en lagen van de samenleving in de Verenigde Staten, de pesticide-Niveau in de urine.

Het resultaat van deze studie is dat al het “normale” pesticide niveau verhoogt het risico dat kinderen de ontwikkeling van de symptomen bij ADHD. Normaal is de wijdverbreide pesticiden besmetting van voedsel en het milieu.

De meeste van de pesticiden die gebruikt worden zijn gemaakt van fosforzuur esters, die zijn gebruikt in de oorlog als chemische strijdmiddelen. In hoge doses zijn ze voor de mens dodelijk zijn. In lage concentraties kunnen ze schade veroorzaken aan het zenuwstelsel, wat betekent dat u leiden tot de symptomen zoals hyperactiviteit, concentratieproblemen, aandachtsproblemen, leerproblemen, adhd. Vooral kinderen zijn erg kwetsbaar.

Als een oplossing voor de farmaceutische industrie is blij om te adviseren hun medicijnen, zoals Ritalin. Als, in mijn mening, een beter Alternatief is in dit geval zou ik de aandacht allereerst op de (vrij van pesticiden) dieet van het kind en, indien van toepassing, een ontgifting.

Gerelateerde Link: CSN Blog: onderzoek geeft aan dat de link tussen pesticiden en hyperactiviteit

Geef een reactie