Spaarlampen: artsen waarschuwen voor de gevaren

Artsen hebben gewaarschuwd significante gezondheidsrisico ‘ s door energiezuinige lampen. Dus, de reden voor dit is de speciale straling van de lampen.

Kort voor de Start van het verbod (om de 1. September) conventionele gloeilampen in de EU, hebben de artsen gewaarschuwd voor de gevaren van spaarlampen. De arts Alexander zei, in de “Nieuwe Osnabrücker Zeitung” significante gezondheidsrisico ‘ s. Waarom de speciale straling.

“De gloeilamp is de meest natuurlijke kunstmatige lichtbron die we momenteel hebben,” zei verlangen. De spaarlamp is echter gevaarlijk omdat ze kunnen leiden tot een verstoorde hormonale aanpassing met verstrekkende gevolgen. “In het geval van een onjuiste behandeling, het ontstaan van bijna alle beschavingsziekten zoals hart-en vaatziekten, Diabetes, osteoporosis, aandoeningen van het immuunsysteem kan worden bevorderd”, waarschuwde de arts. Ook het licht kan verhogen het risico op borst-en prostaatkanker.

De verplichte invoering van de spaarlamp is niet te begrijpen met ‘common sense’, zei de dokter. Ook de kwik in spaarlampen op een berg. “Het is onbegrijpelijk voor mij, zoals de politiek, en zelfs milieu-organisaties op een kwikhoudend product, zoals de energy-saving lamp.”

De in München gebaseerd oogarts, Bernhard Lachenmayr, beschreven het verbod als “grote pannenkoek”. “Mensen met een ontbrekende lens, of een zeer oude intraoculaire kunstmatige lenzen, die geen UV-bescherming, in gevaar zijn.” Niet uitgesloten is ook dat door het licht van de spaarlampen, gevallen van leeftijd-steeds-gerelateerde maculaire degeneratie voorkomen.

De macula of Gele vlek is een zeer belangrijk onderdeel van het netvlies bevat veel sensorische cellen en Scherpe blik.

Consumenten voorraad op oude lampen

De eerste fase van de gloeilamp verbod is voor 1. September in werking getreden. Traditionele gloeilampen met een vermogen van 100 Watt en meer niet mogen worden geïmporteerd of verkocht. Bovendien zijn alle matten moeten verdwijnen peren uit de markt. In de retail verkoop van bestaande voorraden mogen verkocht worden tot ze zijn uitgeput.

1. September 2010, worden genomen gloeilampen met een licht intensiteit van tussen de 75 en 100 watt uit de markt. Op 1. September 2011 60 impact-Watt-lampen, in September 2012, de laatste gloeilampen verdwijnen uit de handel. De consument moet vertrouwen op energiebesparing of halogeen lampen. Veel van de pistes is nog steeds de oude gloeilamp. In de eerste helft van 2009, 34 procent meer bollen werden verkocht dan in het voorgaande jaar.

Licht-expert is een verlangen dat spreekt tot de Website, de energiebesparing argument: “de meeste van De berekeningen, wij zijn de consumenten van de media, zijn melk meisjes rekeningen, omdat je gewoon de tijd van vóór de inbedrijfstelling en het milieu en de verwijdering van materialen van dit gif is de enige manier strotz licht eindigt door middel van met de misleidende naam van het geheel.”

[Bron: focus.de]

Gerelateerde Links:

http://www.lichtbiologie.de/ http://www.sein.de/gesellschaft/umwelt/2009/sind-energiesparlampen-bloedsinn.html

Geef een reactie