Unilever en de Pippi-Langkous-wetenschap – Nu protest!

Meer dan 12.000 consumenten klaagden al aan de voedselgigant Unilever, omdat de groep met Becel pro.activ is een soort drug in voedsel formulier gratis op de verkoop in de supermarkt.

Die heeft getekend voor de foodwatch E-Mail-actie op www.abgespeist.de hieronder ontvangen van Unilever als een antwoord. De fabrikant van de cholesterolverlagende Margarine zou worden “in voortdurende wisselwerking met toonaangevende hart-specialisten, om altijd op de laatste stand van het onderzoek” door Unilever.

De muren, bracht in twee professoren in de positie, die in Becel pro.activ opgenomen plantensterolen lof. Er is “geen bewijs” voor nadelige effecten, bijvoorbeeld, Prof. dr. Hans-Ulrich Klör van de Universiteit van Giessen in de antwoord E-Mail zeggen. Prof. dr. Eberhard Windler, Universiteit van Hamburg, komt aan het woord en prijst de “mechanisme van actie” van drugs soortgelijke voedsel in de hoogste tonen. Uiteraard is de indruk wordt gemaakt, de Voordelen en veiligheid van deze producten worden volledig uitgesloten. De “gesprekken met wetenschappers” is Ja.

Het is, natuurlijk, met wie Unilever besproken. Voor wetenschappers zijn er veel, en de twee aangehaalde nauwelijks kan worden beschouwd als representatief. Prof. Windler heeft gekregen in het verleden bewezen vergoeding van Unilever om die reden alleen al, de Brief getuigt van een draad. Maar afgezien van dat, om te rijmen op de ene Kant van “de huidige stand van het onderzoek”, “geen enkele aanwijzing” op bijwerkingen kennen, klinkt als Pippi Langkous wetenschap. Trouw aan het Motto: “ik maak de wereld, hoe je me wilt hebben.”

Geen toelichting, geen spraak kan zijn! Omdat van de Unilever-professoren zeer gewaardeerde plant sterolen, Becel pro.activ zeer geconcentreerd, bevat, onder de experts zeer omstreden. Zij wordt ervan verdacht de oorzaak te zijn van wat ze moeten eigenlijk het voorkomen van afzettingen in de bloedvaten en dus een verhoogd risico voor hart-en vaatziekten. Opnieuw en opnieuw onderzoeken geven informatie over de mogelijke risico ‘ s. De bewegingen, onder andere, de Federal Institute for risk assessment (BfR) schrijven van een advies van de levensmiddelen. Al in 2008 heeft de regering wetenschappers kwamen tot de conclusie:

“De studies onderstrepen echter dat de consumptie van voedingsmiddelen met fytosterolen [plantensterolen] van gezonde mensen zonder verhoogd cholesterol niveau, moet uitdrukkelijk worden vermeden.”

Voor deze consumenten is er zelfs niet een potentieel Voordeel, en het moet worden tegen het risico van bijwerkingen wegen. Alleen: Met de wetenschappers van de BfR heeft Unilever niet “besproken, blijkbaar”. Voeg daarbij: Zelfs voor mensen met een verhoogd cholesterolgehalte, het Gebruik van de producten is toegewezen aan iets anders dan uniek. De grote Europese bedrijven voor hart-en vaatziekten in hun onlangs vastgestelde richtlijnen, bijvoorbeeld de volgende uitspraak:

“Op dit moment zijn er geen gegevens die erop wijzen dat de cholesterol reductie met behulp van plant handelingen sterolen preventief tegen hart-en vaatziekten. Om te garanderen van de veiligheid van voedsel, het zal naast de reguliere inname, daarnaast de lange-termijn studies zijn nodig.”

Unilever belooft te worden onbewogen:

“Er waren de minste twijfel over de veiligheid van onze producten, wij bieden dit.”

Natuurlijk, het is voldoende Unilever, heb geen twijfel. Dat is echter niet voldoende. In het gezicht van een algemeen wetenschappelijk betreft, deze houding is onverantwoord. Vragen Unilever, daarom, nu, de vrije verkoop van Becel pro.om te stoppen met activ in de supermarkt!

Als u aangemeld de klacht-actie: stuur dit bericht door aan vrienden en Bekenden. Elke stem telt!

Gerelateerde Links:

Margarine: cholesterol, verminderde infarct voorkomen? (PDF-bestand)

Geef een reactie