Dubieuze Meta-analyse van een wens de afdichting van het “einde van de homeopathie”

Dr. Volker Schmiedel, chef de clinique van de Afdeling interne geneeskunde in het Habichtswald-Klinik in Kassel, Duitsland, en een docent in de Biologische geneeskunde aan de Universiteit van Milaan. www.habichtswaldklinik.de

Het is weer ontslagen scherp tegen de homeopathie. Munitie voor de wereldwijde media-campagne, een Meta-analyse van een groot aantal studies over de effectiviteit van homeopathie.

Er werd rekening gehouden met alleen studies met een minimum van 88 deelnemers. Toeval? Waarschijnlijk niet. Studies zou zijn geweest van een Grootte van 80 of 100 proefpersonen gebruikt, zou zijn uit de bevindingen zijn heel verschillend.

Homeopathie bestaat al meer dan 200 jaar. En voor meer dan 200 jaar, een deel van de bittere strijd tussen bepaald tegenstanders en enthousiaste aanhangers van deze methode van genezing woedt. De aanhangers van de homeopathie gedeeltelijk gezien de dramatische en ook niet het gevolg is van Placebo-effecten, onverklaarbare genezingen, en loven de homeopathie of de bijwerking van de armoede en de relatief goedkope geneesmiddelen.

Veel Artsen weigeren homeopathie aan de andere kant, omdat van de verdunningen niet bevatten zulke kleine concentraties van de start van de stof, dat de farmacologische effecten zijn denkbaar – hoge potenties buiten de bevoegdheden van de D23, C12, of LM VI bevatten ten slotte, in zuiver wiskundige termen, niet een enkel molecuul van de oorspronkelijke planten, dieren of mineralen, en kan zich naar het oordeel van de critici, dus alleen Placebo-effecten.

Homeopathische Korrels – meer dan een “Niets”? Voorstanders van homeopathie zeggen over dit Argument, is dat het lijkt op de hoge potenties (in de lage potenties van deze verschillende farmacologische effecten zijn ook denkbaar) is geen materiaal, maar van fijn materiaal, spirituele of energetische effecten, zoals altijd het willen noemen.

Lees meer op tijd.ch

Geef een reactie