Kleine kinderen last van voedselvergiftiging door glutamaat

In een van de kinderen de griep, die ontvangt dagelijks de Catering Service, het eten, had een paar kleine kinderen voedselvergiftiging. De dader is de tomatensaus die is een overdosis met de smaakversterker glutamaat.

Nadat de kinderen de maaltijd op smaak, toonde een korte tijd later, de eerste symptomen in de negen kinderen. Hun gezichten waren rood en zwol (meestal glutamaat).

Sleeswijk-Holstein krant uitgever (shz.de) schrijft:

Spaetzle met tomatensaus en wortelen: De maaltijden van het kinderdagverblijf in de St. Petri-Kerk las gisteren bescheiden als altijd. Echter, terwijl de jongens en meisjes van de kwekerij op de middag, smaak, en toonde, in de zes maanden tot twee en een half jaar oud verontrustende symptomen. Het gezicht van negen van de kinderen waren rood en zwol. De toezichthouders van schrik ging in de ledematen: vergiftiging alert!

Waarom is het dat zelfs kleine kinderen, geen kunstmatige toevoegingen volledig gevuld? Het belangrijkste is dat de kinderen, net als zij, maar wat er in het eten zit en of de voeding is gezond, niet geïnteresseerd blijkbaar de boon?

Van NATUURLIJK voedsel, d.w.z. voedsel die echt kunnen worden als zodanig aangeduid, lijden de kinderen, geen vergiftiging en fysieke schade.

Wat is glutamaat en wat het doet?

Video link: https://youtu.be/TqtX8RGYKO8

In het kort: glutamaat is schadelijk voor het organisme. Het is de hersencellen vernietigt allergieën triggers, veroorzaakt hoofdpijn en migraine, Misselijkheid, spierpijn, gebrek aan concentratie en verwarring en andere intoleranties. Het fungeert als een verdovend middel.

 

Fragment uit een Interview met Hans-Ulrich Grimm

food watch: Industrieel vervaardigde voedingsmiddelen bevatten vaak smaakversterkers zoals glutamaat. Wat is het Probleem met deze stoffen?

Grimm: glutamaat kan fungeren neurotoxische en de hersenen cellen te doden. Dit is sinds 1969 bekend. In de tussentijd, we weten dat glutamaat speelt in ziektes zoals de ziekte van Alzheimer, Multiple sclerose of de ziekte van Parkinson een kwalijke rol. De industrie heeft het altijd gehouden met de studies wou het tegendeel bewijzen. Uw Centrale Argument is: De normale persoon zou nemen relatief weinig glutamaat. In feite, de wereldwijde consumptie is toegenomen vijf keer in de laatste paar decennia, maar. En dit is slechts de gemiddelde waarde. Iedereen die eet vaak kant en klaar maaltijden, of om aanvallen zoals pittige Snacks, blootgesteld aan veel hogere doses. Ook in Salami of leverworst glutamaat is vaak.

food watch: een Natuurlijke manier om deze stof in voedsel, bijvoorbeeld bonen, tomaten en kaas. Zelfs ons lichaam bevat een aanzienlijke hoeveelheid. Waar is het verschil met de industrieel toegevoegde glutamaat?

Grimm: In de mens, is voornamelijk gebonden in het organisme. Slechts een paar gram zijn vrij beschikbaar. Als een boodschapper, een deel van, vervuld belangrijke functies, bijvoorbeeld in de hersenen en in de darm. Die heeft extra toegevoegd glutamaat in het eten, kauwen sneller, slikken sneller. Samengevat, het eten van een overhaaste en meer. De eetlust onder controle apparaat van de Balans. Overgewicht kan ook gaan op de rekening van deze stof. En niet te vergeten de mogelijke lange termijn gevolgen zijn voor ons zenuwstelsel. Daarnaast zijn er vele mensen die gevoelig zijn voor glutamaat. Het gaat tot verlamming en extreme hoofdpijn.

Bron: Foodwatch.de

 

Verborgen glutamaat Met glutamaat is verborgen

Achter de volgende E-nummers glutamaten zijn verborgen:

E620 – glutaminezuur, E621 mono natrium glutamaat (engl. monosodium glutamaat) E622 – monopotassium glutamaat (engl. mono kalium glutamaat) E623 calcium glutamaat, E624 mono ammonium glutamaat, E625 magnesium glutamaat

Deze aanwijzingen zijn alleen van toepassing op Glutamaat in hun “zuivere” vorm (>99%). Stoffen bevattende minder dan 99%, verwerkt onder vele andere namen.

Ingrediënten bevatten ALTIJD glutamaat (ongeveer 30-80%):

Gist, autolysed gist, gehydrolyseerde (plant/groente) extract, eiwitten, gehydrolyseerd haver meel, plantaardige proteïne-extract natrium Caseïnaat calcium Caseïnaat textuur (soja/plantaardige) eiwitten (TVP ‘ s)

De ingrediënten, die HEEL VAAK bevatten glutamaat (ongeveer 10-40%):

Moutextract Maltodextrine/Maltodextrose gefermenteerde tarwe (natuurlijke) aroma ‘ s (plantaardige/vloeistof/eten/vlees/soja), kruiden, specerijen, bouillontabletten bouillon kubus

Ingrediënten bevatten KAN glutamaat (tot 12%):

Carrageen enzymen. (geconcentreerd/geïsoleerde) tarwe/soja-eiwitten, soja melk, pectine, Lecithine

Gerelateerde Links:

  • Glutamaat Verhaal
  • Smaakversterker Glutamaat

 

Geef een reactie