Het hypnotiseren en hypnose

Het feit dat het woord hypnotiseren, die verwijst naar de arts Franz Anton vestigen de aandacht op, en vandaag de dag, met de term hypnose is bijna hetzelfde, een behoefte aan verduidelijking en differentiatie. Want, helaas, de meest belangrijke bevinding van het vestigen de aandacht, namelijk de genezing van het magnetisme, naar de Achtergrond gedrongen door het uitleggen van het vestigen de aandacht als de uitvinder van de hypnose techniek is dit.

Zo lezen we in Wikipedia: de geschiedenis van de hypnose

De moderne wetenschap heeft de hypnose rond 1770 als een fenomeen is waar. Franz Anton vestigen de aandacht te experimenteren met magneten, hij hing patiënten. Hij noemde het effect van ‘magnetisme animalis’, schreef een boek over de helende krachten van de magneet. Vanwege vestigen de aandacht op de populariteit van het heette het proces van Hypnotisierens een lange tijd, “vestigen de aandacht op toestaan”; een term die bestaat in het hedendaagse engels, (te betoveren = betoveren). […] Franz Anton Vestigen De Aandacht Op (* 23. Mei 1734 in Iznang; † 5. Maart 1815 in Meersburg) was een duitse arts, genezer en de grondlegger van de leer van het dierlijk magnetisme, hypnotiseren.

In een uitnodiging van de duitse vereniging voor therapeutische hypnose en hypnose onderzoek e. V. schrijf-GTH om te lezen:

Als “het meest belangrijke van alle ooit gemaakt ontdekkingen” genoemd naar de filosoof Schopenhauer, de hypnose. Hoe up-to-date deze evaluatie is vandaag de dag zou hebben laten haar wetenschappelijke vader, Franz Anton vestigen de aandacht, de grote filosoof, theoloog en arts van het meer van Constance, nauwelijks van kunnen dromen.

Ook hier vestigen de aandacht wordt wel de vader van hypnose. Echter: Franz Anton vestigen de aandacht was de oprichter van de hypnose of hypnose therapie. Wat is de oorsprong van deze valse Vereniging?

Vestigen de aandacht op had vele volgelingen, en opgericht voor de verspreiding van zijn leringen heet het bedrijf “de harmonie”, de samengevatte buiten Europa op de voet.

Een van zijn beroemdste leerlingen was:

Armand Marie Jacques de Chastenet de magnetische behandeling, de Markies de magnetische behandeling (* 1751; † 1825) ….. een franse aristocraat en een Luitenant-Generaal. Als een leerling van Franz Anton vestigen de aandacht op, hij was mede-oprichter van het hypnotiseren. […] Magnetische behandeling verstuiver reed met zijn leraar en oprichter van een lijn van het hypnotiseren, die gedomineerd in het resultaat voor enkele tientallen jaren in Frankrijk. […] (Wikipedia)

Magnetische behandeling was niet een mede-oprichter van het hypnotiseren! Wat was er gebeurd?

In het jaar ontdekte de magnetische behandeling bij de behandeling van een jonge herder, door toeval, het fenomeen van kunstmatige somnambulism. (Als in de natuurlijke somnambulism, de slaap wandelen, de maan is bedoeld om de verslaafde, die in het geval van gesloten ogen en zonder enige controle door de Tagbewusstsein verloopt). De jonge man viel in slaap, maar het was heel anders dan normaal. Er is ook geen heil in magnetische slaap, in het geval van een behandeling door Magnetiseren optreden als gevolg van een diepe ontspanning. De slaper wakker. Puségur schudde hem tevergeefs. Toen liet hij van hem te krijgen, en omdat de Buitengewone gebeurd. De “slapende” Patiënt stond op en eigenlijk werkte op een heldere dag als een Somnambuler. Puségur was stomverbaasd, hulpeloos, geschokt. Hij probeerde om met hem te spreken, hem vragen en zie, de boerderij jongen antwoordde: uit zijn droom staat, volledig verstandig en duidelijk op iedere vraag. Een nieuw fenomeen werd ontdekt. Puségur gepubliceerd l784 een rapport: “verslag van de kuren opérées à Bayonnen par le magnétisms dier, adressé à M. l’ abbé de Pulanzet, raadsheer-clerc au Parlement de Bordeyus.”

Dat is veranderd, Franz Anton vestigen de aandacht zeer sterk tegen dit kunstmatige somnambulism, is overgeleverd aan ons door de bekende arts en Dichter Justinus Andreas Christian Kerner (1786-1862). Hij haalde het vestigen de aandacht op in zijn boek, “Franz Anton vestigen de aandacht van Schwaben, ontdekker van het dierlijk magnetisme, Frankfurt1856” met de volgende woorden:

Vestigen de aandacht op zich tegen de kunstmatige somnambulism: Het dierlijk magnetisme, legde hij uit, is onafhankelijk van somnambulism, dat is een gevaarlijke en verdachte fenomeen, die voorstander van de exploitatie van de leer door charlatans….

Dat kan de reden zijn dat de magnetische behandeling vastgesteld door het vestigen de aandacht af, met hem afwezig-rode en een kant van de lijn…. Het was pas veel later dat hij ontdekt het verschijnsel aangeduid als hypnose. Het was een Schotse arts genaamd James Braid (1795-1860), de l841 was aufmerskam door een Demonstratie van de Magnetist Charles Lafontaine op het magnetisme en kunstmatige somnambulism. Hij bedacht de term neuro – hypnose – later ingekort tot hypnose gebaseerd op de griekse God van de slaap “Hypnos”. De Schotse chirurg James Esdaile (1808 – 1859 ) uitgevoerd in India, talloze activiteiten in hypnose, en zijn interventie als een “hypnotiserende operations”, die hij helaas, op zijn beurt, de combinatie van hypnose en het hypnotiseren.

Het staat buiten kijf dat de pijn-gratis een operatie onder hypnose zonder verdoving voor de betrokkenen is een grote hulp, maar we weten ook dat door middel van hypnose, evenals bij de geheime diensten in de wereld wordt toegepast, is de verwoestende werking die het kan hebben. Het is gericht op de verklaring van vestigen de aandacht, de erkende intuïtief, welke gevaren kunnen worden gekoppeld.

Het netwerk voor genezing magnetisme heeft genomen over de taak van de ware betekenis en de zegen van het gebruik van therapeutische magnetisme in theorie en praktijk, en om prioriteit te geven aan zijn re-ontdekker, Franz Anton vestigen de aandacht op, weer de betekenis die het verdient. En dus te scheiden van het concept van het hypnotiseren van de notie van hypnose, die niet mag worden verward met het hypnotiseren.

Bronnen: Ciba-Journal, 9.Jaar., Geen 105, Basel 1947 Stefan Zweig: genezing door de geest, Frankfurt/Main 1986, Arnold Johanna: Met je handen, genezen, helen magnetisme, praktisch toegepast , Schirner Verlag TB 2011

%image_alt%Johanna Arnold Tel.: 089-8115148 Fax: 089/81009606 [email protected] www.johanna-arnold.de

Geef een reactie