De brandnetel – onbemind wonder kruid, en vochten brenger van het Heil

Sterk en onverwoestbaar, de brandnetel groeit overal, dat is waarom het wordt ook wel aangeduid als een “pionier plant”. Voor sommigen is het onkruid gehaat vanwege zijn brand-eigenschappen – voor de anderen, maar het is een gevolg van hun ingrediënten, van de meest waardevolle geneeskrachtige kruiden.

Als u voorkomen dat de brandnetel zo ver, en gevechten, neem de tijd en kijk in de documentatie hieronder. De kans is dan groot dat je daarna heel verschillend denken over dit prachtige geschenk van de natuur.

Voordelen voor de gezondheid / toegekend helende werking van de brandnetel:

De brandnetel werkt als een bloed zuiveraar, bloed-vormende, bloed borstvoeding en de stofwisseling te bevorderen effect.

Het kan worden toegepast bij reuma, jicht, helpt bij Diabetes (toename in de productie van enzymen van de alvleesklier en het verlagen van de bloedsuikerspiegel), ondersteunende kanker, prostaat problemen, nier problemen, aandoeningen aan de urinewegen, lever en de gal – blaas klachten, ziekten van de milt, catarre van de maag en van de ademhalingswegen, maag zwakte, maagkrampen, maag, brandend, maagzuur, maag-en darm maagzweren, maag bloeden, indigestie, diarree, constipatie, long-en vaatziekten, long-tuberculose, hoge bloeddruk, krampen, vermoeidheid en verlies van eetlust.

Ook extern, brandnetel kan worden toegepast om wonden te wassen, etterende abcessen, Forunkel, huid vlekken, in geval van sterke hoofd onderwijs en vet haar, roos.

Gebruik in tuin en landbouw:

Als opgegroeid, en mest van de brandnetel beschermt luizen in de voorkant van het blad, versterkt de planten en brengen energie-rijke vruchten. De brandnetel vervangt giftige chemicaliën en onderhoudt (andere dan deze gifstoffen) de bodem gezond en vruchtbaar. Want het is allemaal conventionele chemische bestrijdingsmiddelen is veel beter, het is bestreden door de industrie (zie de documentatie!).

De ingrediënten van de brandnetel:

De jonge scheuten zijn rijk aan flavonoïden (voornamelijk Quercetine, Kämperol en Isorhamnetin), enzymen en plantaardige hormonen (fytohormonen), vet en koolhydraten, veel Magnesium, kalium, ijzer, fosfor, natrium, zwavel, silicium zuur in de vorm van oplosbaar kiezelzuur, rijk aan eiwitten (meer dan sojabonen!) en Vitamine A, Vitamine C (meer dan sinaasappels!) en Vitamine E.

In de zaden ongeveer 30% vette Olie (met name linolzuur), Vitamine E, slijm en carotenoïden.

Bruikbare Delen Van Planten:

Bladeren, zaden, bloemknoppen en wortels. De bladeren en de jonge scheuten te verzamelen in het voorjaar/vroege zomer, de zaden en de wortels in de herfst.

De strijd om de brandnetel

Het is moeilijk te geloven, maar helaas, de realiteit: In Frankrijk, op dit moment, een echte “brandnetel-oorlog” ontstoken.

Wearechange Oostenrijk:

Sinds September 2002 is de verkoop van de brandnetel gier is verboden in Frankrijk. En sinds de eerste van juli 2006, een wet die verbiedt om staat-niet-goedgekeurde plantenextracten ter bevordering van de groei of de gewasbescherming nuttig zijn (zoals te verkopen, bijvoorbeeld, is eeuwenlang gebruikt brandnetel gier), en te bedienen. Zelfs de reclame en aanbevelingen voor deze producten zijn nu verboden. 75,000 euro boete voor de verspreiding van de al eeuwen bekende informatie over de Jauch productie, omdat het “geen markt zou zijn de vergunning”.

31. Augustus 2006 ontvangen Eric Petiot, co-auteur van het boek “Purine d ortie et Compagnie”, een bezoek van een agent van de DNECCRF (nationale Toezichthoudende autoriteit voor fiscale fraude en andere strafbare Feiten) en SRPV (regionale autoriteit voor de bescherming van planten). Ze beslag genomen handboeken en documenten, en vertelde hem op hetzelfde moment, om verder te gaan naar de verspreiding van informatie over de eigenschappen van de voorbereidingen en van de verdachte productieproces. Deze maatregelen strafbaar alle mensen die het maken van biologische of organische gewassen, als Amateur-tuinders, het omgaan met de aarde zorgvuldig en mensen die werken met beproefde traditionele recepten die niet overeenkomen met de normen van de agro-business.

ARTE-Doku: brandnetel, de impopulaire Plant:

Brandnetel, de onbemind Plant? – Brandnetel-oorlog in Frankrijk

De brandnetel is een van de meest onbemind Plant. Maar het heeft vele medicinale, culinaire en ecologische deugden. Dus gefermenteerde brandnetel concentreren bleek te zijn een uitstekende meststof, die versterkt de planten en van bladluizen en andere plagen beschermt. Gezien het succes van dit brandnetel mest nu bepalingen werden goedgekeurd voor het regelen van hun gebruik. In de daarop uitbrak “brandnetel oorlog” tegen de voorstanders en de tegenstanders van de verkoop van levende stoffen.

De brandnetel is een Symbool geworden voor de onafhankelijkheid van de agro-chemische Lobby. Het onthult onze relatie met de natuur en voor een rationele behandeling van de soorten diversiteit. Uit de Pyreneeën en het Park van het kasteel van Versailles en de laboratoria van de Londense Kew Gardens naar het Australisch regenwoud, wetenschappers, (landschaps) architecten, en etno-radiologen geven een Overzicht van het leven van een brandnetel kamers.

Brandnetel, de onbemind Plant?

Video link: http://youtu.be/6FQKSop4O7M bron: ARTE: brandnetel, de onbemind Plant

Een korte brandnetel klant

Kleine kruiden: brandnetel Meer herbalism-Clips, er zijn www.hope-channel.de video link: http://youtu.be/u6cvU4YtS7Y

Kleine kruiden: brandnetel (2) video link: http://youtu.be/DMEYa_d5WAw

Wolf-Dieter Storl: De brandnetel video link: http://youtu.be/in7KTcUA-qk

Gerelateerde Links:

  • Wikipedia: Brandnetels
  • Heilkraueter.de: Brandnetel
  • Rumoro.de De brandnetel is een geweldig kruid voor de mens en de tuin
  • Rumoro.de: brandnetel-oorlog in Frankrijk

Geef een reactie