Intuïtie – Wat is het?

Iedereen weet Intuïtie. Maar wat is Intuïtie? ‘Gut feeling’, flash van innerlijke waarneming, gepercipieerde Kennis, een uniforme Definitie bestaat niet. Iedereen lijkt te begrijpen door Intuïtie iets anders.

“Intuïtie – het is elke man, maar hij weet niet waar het vandaan komt,” zegt de kwantum natuurkundige en winnaar van de Alternatieve Nobelprijs, Professor Dr. Hans-Peter Dürr. Voor Intuïtie, niet door te Denken of te Analyseren, maar we hebben allemaal Intuïtie, een gevoel voor het Juiste ding op het juiste Moment.

In het geval van de primitieve volkeren, is er nog de Kennis om verbinding te maken met deze onzichtbare wereld, zegt de zon priester van de Inca ‘ s, Naupany Puma: “In onze universele filosofie de hemel en de aarde met elkaar verbonden zijn door ons mensen. Toegang tot de ware essentie van deze filosofie, wij bereiken dit door middel van ceremonies.”

De Intuïtie is opnieuw ontdekt

“Ik denk, dus ik ben” met deze beroemde zin van de filosoof René Descartes geformuleerd in de 17e eeuw. Eeuw, het beeld van de wereld dat ons vormt voor 400 jaar. Het rationele is de basis van onze cultuur is het Denken. Echter, dit beeld van de wereld begint te schudden heftig.

In alle gebieden van het leven, Intuïtie wint er een grotere betekenis, zelfs waar je het minst verwacht nauwelijks: in de economie, de wetenschap, de politiek. Met de complexiteit van de moderne wereld, onze geest, ons rationele Denken alleen, overweldigd. In veel gebieden, komen we vandaag aan onze grenzen.

“Ik beweren, is er geen echte interpretatie van ons leven van de rationaliteit. We moeten dieper onderzoeken. We moeten het onderzoek op een niveau waar we meer te begrijpen van wat wij zijn en wat wij noemen de Evolutie, en van dit niveau, de Intuïtie komt,” zegt de Benedictijner monnik en zenmeester Willigis Jäger. Hij ziet de Her-ontdekking van de Intuïtie, in onze dagen, als een belangrijke stap in de Evolutie van de mensheid.

Video link: https://youtu.be/YonN97XWLxM

Wat is de Intuïtie in de weg?

Intuïtie doordringt in alle gebieden van ons leven, maar we vaak niet durven te luisteren naar onze Intuïtie. Want wie volgt zijn innerlijke stem moet geven de controle en het exacte plan, dat onze geest zich vastklampt aan.

“Intuïtie maakt ons bang, want we zijn de controle-op zoek naar de samenleving”, meent de singer-songwriter Konstantin Wecker.

Ook intuïtie onderzoeker Professor Dr. Gerd Gigerenzer, Directeur van de Berlijnse Max-Planck-Instituut voor onderzoek in het onderwijs, bevestigt: “De Overwaardering van analytische feiten, dat is, de besluiten die zijn alleen op basis van gegronde redenen, met het resultaat dat veel mensen worden steeds meer en meer een kooi van angst en vrees. Intuïtie kan niet worden gerechtvaardigd. Het resultaat is dat we proberen te maken van besluiten van buiten te beveiligen, bijvoorbeeld door het raadplegen van vennootschappen, of door ingewikkelde computerprogramma ‘ s. De impact van deze defensieve houding ten opzichte van de Intuïtie zin het geheel van de samenleving: de Enorme kosten, velen zijn het maken van de verkeerde beslissingen en uitstel van de problemen van de gevolgen.” Deel 1: video-link: https://youtu.be/ukccteuYQRo deel 2: video link: https://youtu.be/0dRsWZHpB4M

De bron van de Intuïtie

Intuïtie is als een ‘gut feeling’, als de gedachten flash, of als een spontane daad van impuls. Intuïtie komt van het latijnse ‘intueri’; dat is te zeggen: kijk naar binnen. Intuïtie is een Weten van binnenuit. Maar waar komt de Kennis vandaan? Wat zijn de bronnen van Intuïtie?

De neuro-bioloog, arts en psychotherapeut Professor Dr. Joachim Bauer zegt: “Intuïtie is een biologische resonantie die ontstaat in ons, zonder ons bewust te denken, en zonder dat we kunnen controleren. We hebben de zogenaamde spiegelneuronen, die uitmonden in ons dit antwoord.”

Snelle, intuïtieve Oefening is ook bepalend in de sport: “de Intuïtie is iets wat je niet nodig hebt om te verlopen na te denken, automatisch,” zegt de Judo, de Olympisch kampioen in 2008, en Ole Bischof. “Het is over het te komen in deze ‘Flow’. Dat is te zeggen, volledig in het Moment en dan voel je je, nu is alles consistent is, en dan gebeurt het”, zegt hij. Om deze staat van ‘Flow’ is een veel Training en ervaring vereist. Al onze ervaringen vormen een belangrijke bron van onze intuïtie.

Deel 1: video-link: https://youtu.be/6W1QQIoVjYk deel 2: video link: https://youtu.be/dqHXvNhzpTU

Hoe vinden we de Intuïtie?

Voor Intuïtie, niet door scherp te Denken of te Analyseren, maar we hebben allemaal Intuïtie, dat is, een gevoel voor het Juiste ding op het juiste Moment.

In het geval van de primitieve volkeren, is er nog de Kennis om verbinding te maken met deze onzichtbare wereld, zegt de zon priester van de Inca Naupany Puma: “In onze universele filosofie de hemel en de aarde met elkaar verbonden zijn door ons mensen. Toegang tot de ware essentie van deze filosofie, wij bereiken dit door middel van ceremonies. Dit is de taal om te communiceren met de andere wereld, er is, kunnen we niet zien.”

“Kan je niet wilt Intuïtie of de kracht, die je alleen kan worden geopend en je laat het gebeuren”, gegeven door de Benedictijner monnik en zenmeester Willigis Jäger. Het is een individuele ervaring, ongeacht of tijdens het Joggen, koken of schil de aardappelen. Als we niet meer na te denken, we zijn vrij om te intuïties.

“Ieder mens maakt de ervaring van hoe Intuïtie werkt, elke dag. We moeten gewoon gaan naar een Bakker in de winkel, en ik meteen zin wat de Geest is, in deze plaats,” zegt Paul Kohtes, PR-Manager, en Zen-leraar.

Deel 1: video-link: https://youtu.be/pmOEWI0If4k deel 2: video link: https://youtu.be/DiVeJTC3OFc

Empathie als basis

“Empathie is de basis van het intuïtieve gedrag,” zegt het in Zürich gevestigde psychoanalyticus en Hoogleraar Dr. Arno Gruen. Empathie is mededogen, voelen wat de andere voelt. Alleen degenen die met andere mededogen, is ook in staat om zijn eigen Intuïtie. Maar hoe leren we empathie? En waarom de vroege inprenting is van cruciaal belang om onze menselijke ontwikkeling en dus ook voor ons de toegang tot Intuïtie?

“Als een kind moet worden als de ouders het in je hoofd voelt u zich als ouder is het goed, dan is het weggegooid”, zegt Arno Gruen. Die zijn Zelf, zijn innerlijke stem, te ontzeggen, kan het ook geen toegang meer hebt tot je Intuïtie.

De neuro wetenschapper Professor Dr. Tanja Zangeres probeert te verkennen, de basis van empathie wetenschappelijk: Sinds een paar jaar geleden, de franse moleculair bioloog en Boeddhistische monnik Dr. Matthieu Ricard voor hun studies beschikbaar waarin ze onderzocht de invloed van Meditatie op de hersenen. Hij kan bewust oproepen van gevoelens, zoals liefde en mededogen. “Op de duur van de Meditatie om jezelf te veranderen, dat kan iedereen gebruik wil maken van een transformatie proces”, zegt Matthieu Ricard.

Deel 1: video-link: https://youtu.be/XaSzR-ao2RM deel 2: video link: https://youtu.be/LFByZ1HOYEM

Intuïtie in elkaar

“Zonder dat we het welzijn van het Gehele oog, ervaren we geen Intuïtie,” zegt de etnoloog Dr. Christina Kessler. Dit is niet beperkt tot andere mensen, maar het geheel van de natuur.

De Benedictijner monnik en auteur Dr. Anselm Groen is van mening: “De ziekte van onze tijd is het ontbreken van banden is het niet, veel mensen zijn in relatie tot jezelf, de dingen, niet in relatie tot God. Intuïtie zegt Ja, naar binnen kijken, Ja zegt relatie met mezelf en de Ander in zijn ziel, om te voelen wat hij is en wat hij nodig heeft, dus dat er iets stroomt tussen ons.”

“We kunnen intuïtief voelen of een egel of een Plant zich op hun gemak voelen,” zegt de boer, Sepp Holzer. Op zijn reizen rond de wereld, hij praat over wat communiceert met hem de natuur. Het is onze verantwoordelijkheid om de Intuïtie, dat geeft ons nieuwe mogelijkheden om elkaar. “Dit is de volgorde van de natuur, het is, het is niet een octrooi, heeft men geen recht,” zegt Sepp Holzer. Wij mensen zijn onder de indruk, vooral omdat het met andere mensen. Om met anderen in relatie te zijn, is ook een voorwaarde voor Intuïtie.

Deel 1: video-link: https://youtu.be/W68mXCaY8TE deel 2: video link: https://youtu.be/FroShO4n-No

Intuïtie in de wereld van werk

Voor een lange tijd was in de wereld van business en werken op Intuïtie alleen zedig gesproken. Dit is veranderd in de afgelopen keer: “Als een bedrijf niet aan het maken van iets dat veranderd in de afgelopen jaren, dan is discipline in het achterhoofd. Intuïtie is belangrijk. Dus geen werk meer vandaag de dag,” zegt de natuurkunde Nobelprijs winnaars en succesvolle ondernemers, Professor Dr. Gerd Binnig.

De noodzaak voor Innovatie en verandering in de moderne wereld van het werk, niets meer. Of in een kleine familie bedrijven of grote ondernemingen, overal het belang van de Intuïtie is dus zichtbaar als het gaat om innovatie van producten, het beheer van het personeel, proces, organisatie, of uitvindingen. Intuïtie training voor managers in een verscheidenheid van vormen, is momenteel sprake is van een boom.

“Ik denk dat je kunt vergelijken met de Intuïtie heel goed met een bedrijf,” zei Binnig. “Er is een spreker, het Management van een bedrijf. Dit komt overeen met wat wij noemen de rationele geest. Dit is wat het lijkt aan de buitenkant, met de omgeving communiceert. Intuïtie is in feite het leven, de communicatie binnen een bedrijf,” zei Binnig. Deel 1: video-link: https://youtu.be/mUjvWT_SX-M deel 2: video link: https://youtu.be/wPSAHMaCL1g

De basis van creativiteit

“Alle creativiteit komt van een grond, die te maken heeft met rationaliteit. De kunst is de zus van de mystiek, wat ik besef, plotseling, intuïtief en in een foto of een muziek brengen,” zegt de Benedictijner monnik en zenmeester Willigis Jäger.

Creativiteit niet alleen in de kunst. Het stroomt door de hele Evolutie. “Hoe is het eerste oog of de eerste vlinder?”, de engelse bioloog Dr. Rupert Sheldrake vraagt. “Er is een natuur inherente creativiteit. Het is gebaseerd op een hogere orde die door ons werkt. Dit valt ook samen met de ervaringen van creatieve mensen”, zegt Sheldrake.

“Wie kan niets bedenken, is geen kunstenaar. Dat is, de Intuïtie en Inspiratie zijn de essentiële elementen van de artistieke productie”, zegt Professor Dr. Siegfried Mauser, President van de Academie van München muziek. “Wat komt te letten, die nog steeds grotendeels in het numineuze. Ik geloof dat dit een spirituele Dimensie,” zegt Mauser. “De grote componisten op mij lagen te wachten, een soort van Tank, in het bijzonder gas pompen waar je moet boren in de bronnen van ons stervelingen normaal gesproken niet toegankelijk zijn.”

Deel 1: video-link: https://youtu.be/9-AC08WZohY deel 2: video link: https://youtu.be/hKrHY4uQH-s

De grenzen van de waarneming

In ons beeld van de wereld, de mogelijkheid wordt belachelijk gemaakt buitenzintuiglijke waarneming. In andere culturen, het zelf is een natuurlijk onderdeel van het dagelijks leven. “Als je de trein de Intuïtie, groeit het vermogen van de subtiele, fijne waarneming. Natuurlijke volkeren hebben een veel meer open toegang tot Intuïtie,” zegt de etnoloog Dr. Christina Kessler.

Naupany Puma, een zon, priester van de Inca. Hij gebruikt zijn intuïtieve vermogens om mensen te genezen. “De kracht die wordt veroorzaakt door een energie die ik niet kan verklaren. Ik zie op een andere manier, je kunt het waarnemen van de Aura en de geest van een Persoon en vervolgens door middel van ceremonies, de genezing kan worden gestart. De ziekte is niet in het lichaam, maar in de geest”, zegt hij.

Wat is werkelijkheid? In de moderne natuurkunde, de wetenschappers zijn het worstelen met sinds de ontdekking van de kwantumfysica met nieuwe, revolutionaire aanpak in de beschouwing van de wereld. Voor de Weense experimenteel natuurkundige Anton Zeilinger niet uit, maar de Informatie, zodat de betekenis en de structuur van de oorspronkelijke materie van het universum. Ook intuïtieve verschijnselen zijn dus te verklaren, zoals de mogelijkheid van externe perceptie?

Deel 1: video-link: https://youtu.be/An254Qj1IOs deel 2: video link: https://youtu.be/H6ZPD4A9TAw

Intuïtie – holistische visie

Het verlangen om onszelf te leren kennen en de wereld, is een onderdeel van onze natuur. Waar kom ik vandaan? Waar ga ik heen? Wie ben ik? Onze Intuïtie maakt ons niet kunnen vermoeden dat we alleen individuen, maar ook met alle elementen van het leven. Intuïtie, Gevoel van eigenwaarde, verbindt Denken en Voelen en Herkennen, en door de dingen look in een handomdraai.

“Met de hulp van de Intuïtie, dat we toegang hebben tot meer Kennis, dat heeft niets te maken met onze eigen Kennis, het is de mening van de weg in de grote wereld”, zegt de quantum fysicus prof. Dr. Hans-Peter Dürr. We leven in een tijd waarin we het gevoel dat het Alles of niets.

“Het geheel van de mensheid, het Ecosysteem van onze Planeet, het zonnestelsel wij zijn een deel van alles en verbonden met alles”, zegt de bioloog Rupert Sheldrake.

“In de diepste bodem, in het Onderbewuste van de mens ziet de wereld als een Geheel, en hij reageert snel en heeft geen invloed op de individuele factoren van dit leven, maar met het leven als Geheel” de kunstenaar Igor Sacharow-Ross ziet het.

Deel 1: video-link: https://youtu.be/Mxd0gOVhTao deel 2: video link: https://youtu.be/SGMXK0oVNhE

Met Intuïtie en het vormgeven van de toekomst

“De echt Nieuwe kan alleen komen door Intuïtie”, de Oostenrijkse kwantum natuurkundige Anton Zeilinger is overtuigd. Ook nieuw is de opvatting van de moderne wetenschap is: Volgens onze gebruikelijke weergave van de wereld is er een werkelijkheid onafhankelijk van ons. In de moderne natuurkunde, de werkelijkheid wordt weergegeven als een constructie van ons bewustzijn. We zijn de leeftijd van onze werkelijkheid. Maar wat voor soort wereld die we creëren voor onszelf en onze kinderen?

“Er zijn veel weet zeker dat je kunt niet verantwoordelijk zijn voor wat ze doen. Dit gebrek aan respect voor de natuur en de schepping. Het gaat gewoon te exploiteren en te benutten,” zegt berg boeren en de agro-rebel Sepp Holzer. Wij al lang voor een harmonieuze wereld, volgens een mens Samen in alle gebieden van het leven. Hoe kunnen we de Visie voor een leefbare wereld een realiteit?

“Intuïtief, dat weet iedereen. Mensen moeten de toegang tot jezelf. Intuïtief voelt, wat je oorspronkelijk wilde een keer, en dan,” zegt brein onderzoeker, Professor Gerald Hüther.

“Zie, het Koninkrijk Gods is binnen in u”, zei Jezus Christus volgens de Bijbel is de vertaling van Martin Luther.

Deel 1: video-link: https://youtu.be/5MKMFI217Ic deel 2: video link: https://youtu.be/eUTeMkyu-54

Geef een reactie