Vergiftigd kinderen | Dodelijke hebzucht in Peru

4000 meter hoog in de Peruaanse La Oroya is de Andes””. Een stad die brachten het tot een treurige beroemdheid: La Oroya is één van de tien gevaarlijkste plekken in de wereld! De vervuiler betaalt de enorme smelterij “Doe Run”, de dochter van een Amerikaanse moeder van de groep.

Ertsen en andere metalen worden de kosten in de hut goedkoop voor de wereld markt gesmolten en verwerkt. Voor de jaren, de vereiste milieu-regelgeving en het negeren van de operator. Elke dag de gigantische schoorsteen van de smelter klappen tot 800 ton giftige gassen in de lucht, afval, water, ongefilterd en gericht naar de rivier.

Bijna alle van de 30.000 inwoners van de stad zijn vergiftigd, de kinderen zijn in het bijzonder getroffen, en velen sterven. Niettemin, een familie in La Oroya durven niet te protesteren tegen de smelter, hun taken afhankelijk zijn, direct of indirect.

Ze vechten voor hun rechten en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden: Slechts één man heeft gevochten voor jaren voor de mensen van La Oroya: de Katholieke Bisschop Pedro Barreto. Hij organiseerde de weerstand van de burgerlijke samenleving, de Raad van milieu-experts en Ngo ‘ s (Non-gouvernementele organisaties), om te spreken van de Peruaanse overheid in het Geweten, en is regelmatig in het gesprek met het Management van de smelter.

Waar de Katholieke bovenste herder is nu een rode doek: uw Chantage en bedreigingen, hij heeft verzet tegen tot nu toe.

Deel 1: video-link: https://youtu.be/tDdRl8MaWVU deel 2: video link: https://youtu.be/h0csTx0MvgU deel 3: de video-link: https://youtu.be/_sRnSk50N8s

Geef een reactie