Integratieve Geneeskunde? – De Vereniging van geneeskunde van de Universiteit, en de ervaring van de geneeskunde

In de literatuur en Op Internet vindt u dat vandaag de dag meer en meer inspanningen om te zoeken naar een complementaire Associatie van Universiteit en alternatieve geneeskunde (homeopathie en natuurgeneeskunde) in de zin van Integrative medicine. Deze inspanningen zijn verheugend. Maar wat verstaan dient te worden?

Alle van de vorige benaderingen lijkt gebaseerd te zijn op een aanvullende toepassing van deze systemen. Je bedoelt de aanvullende school-een medische therapieën op het gebied van de alternatieve geneeskunde. Op basis van de huidige wetenschappelijke Basis, dergelijke Pogingen zijn grotendeels nutteloze, niet zonder reden, de vertegenwoordiger van het Universitair medisch weigeren, nog steeds heftig, met de “Alternatieven” om samen te werken. Opnieuw en opnieuw, de aandacht wordt getrokken naar het gebrek aan wetenschappelijke basis van de ervaring van genezing.

Je zou denken dat met al deze problemen, moet men blijven met de reflecties niet op het niveau van de therapeutische toepassingen, maar men moet omgaan met deze wetenschappelijke principes – maar in beide systemen.

De ketter klinkt nu, maar het is nu bewijzen dat de onverenigbaarheid van de twee systemen is eigenlijk het Probleem van de ervaring van genezing, maar op de middelbare school medisch: u zal niet heeft eigenlijk net zo ‘ n basis, want hier zou zijn, ten eerste, vraagt om een samenhangend inzicht in de aard van de ziekte en genezing, en de wetenschap van de algemene theoretische vraag, is het – voor een medische leek, zeker ongelooflijk! – in de meer dan duizend jaar geschiedenis, nooit gedaan. Weet je van een grote hoeveelheid van elk van de aandoeningen die het geeft naam en hun symptomen weg zou gaan, maar wat ziekte betekent in principe dat je niet weet tot de dag van vandaag!

Hier is gevolgd, als ergens anders, blind, de fysica die gezorgd heeft ook nooit om je eigen diepste fundamenten en dat is de reden waarom, bijvoorbeeld, niet de achtergronden van de zogenaamde ‘wetten van de natuur” is begrepen.

De ervaring van genezing moet je eigen fundamentele begrip van het primaat van de ervaring van genezing, ongeacht de aard van wetenschappelijke theorieën. Als je wilt begrijpen wetenschappelijk, daar moet u voor de verduidelijking van alle ervaring en geeft aanleiding tot een ziekte termijn. Nooit meer je kunt gooien om de beoordeling van hun raison d ‘ être aard van wetenschappelijke theorieën, hun eigen bestaan zonder een duidelijke reden.

Wij komen hier naar de kardinaal probleem van de gehele geneeskunde van de Universiteit van par excellence!

Bij het ontbreken van deze kennis van het recht ziekte termijn, ze bouwden hun begrippen van de pathologie en de therapie op een onverzoenlijke oppositie van ziekte en genezing, op de manier die u begrijpt de symptomen van de kuur dan van de ziekte, en tegen ze vechten. Je vocht, zodat de werkelijke processen van genezing. In de ervaring van genezing, het besef dat wat we zien in het dagelijkse leven van het land denken het tegenovergestelde effect dan de symptomen van de ziekte, de symptomen van genezing, echter, sinds de oudheid, grotendeels, het is dus precies de tegenovergestelde mening.

Dus, het moet recht om meteen te zien dat een vruchtbare samenwerking tussen geneeskunde van de Universiteit en de ervaring van genezing vraagt allereerst, zodra een akkoord over een gemeenschappelijke wetenschappelijke Basis, dat wil zeggen een gemeenschappelijk begrip over de aard van ziekte en genezing. Want als het waar is, dat de voormalige bestrijdt de symptomen van de genezing, het maakt alle inspanningen van de laatste niets. – Hoe werkt een “samenwerking” eigenlijk?

Als een leek, en zelfs de meeste medische professionals weten niet dit probleem, ik zie het als een eerste taak om dit uit te leggen in de Volgende. Ik begin met een opmerking over een aantal fundamentele feiten, die, in principe, ook een school-artsen zijn bekend, maar in deze context is echter nooit waargenomen. Het is zeer indrukwekkende Cijfers, het leven van de “interne karakterisering” van een menselijk organisme, en om elk mens is eigenlijk belde meteen tot ernstige Bezinning moet:

Het menselijk lichaam bestaat uit 10 biljoen cellen, die in elke seconde, 10 miljoen cellen vervangen! En in een enkele cel in het lichaam, ongeveer een Miljoen overdracht van commando ‘ s per seconde, dat is niets anders dan te zorgen voor de beste werking van het organisme. De resultaten voor het hele lichaam 10 tot en met 19 enkele commando ‘ s per seconde !!

Afgezien van de vraag wie of wat georganiseerd dit alles en controles, een goddelijk wezen, of de (menselijke gedefinieerd) “wetten van de natuur”, moet men vragen, echter, denken en gewoon echt iets over hoe in een dergelijke onvoorstelbare gedoe, en niet te vergeten de nog veel grotere op het niveau van moleculen of zelfs van de elementaire deeltjes, een levend wezen dat ooit bestaan, dat verschijnt naar buiten loop van de jaren, onveranderd. Deze fundamentele vraag, we moeten niet gaan over, als je wilt begrijpen van de aard van gezondheid, ziekte en genezing, want hier is de sleutel voor het begrip!

Ik vind het bijna onbegrijpelijk dat bijna niemand komt op het idee om over dit zo openlijk voor ons een Probleem om over na te denken!

Het is nu echter bekend, dat dergelijke vragen kunnen niet worden beantwoord op de natuurkunde, die zelf is alleen een wetenschap van de dode materie, het leven niet begrijpen. Veilig en daarom is het de fysica van het blindelings volgen van de middelbare school geneeskunde te voorkomen dat dergelijke vragen, in feite, als de duivel het wijwater.

Hier zijn de Cybernetica, natuurlijk, maar wel: Ieder levend wezen gezien worden als een oneindig complexe georganiseerd systeem van regels, die reageert op elke invloed van buitenaf, in de zin van de functie in de eerste plaats het principe van Overleving. Om alle prikkels van buitenaf, het reageert met het doel van zelf-behoud. De buitenkant is voornamelijk statisch fenomeen, op de één de ander erkent, is slechts het resultaat van al deze processen controleren, zoals, bijvoorbeeld, in de natuurkunde, de spectraallijnen van een bepaald chemisch element, die herkent deze in de spectrale analyse. – Dit alles is de aard van wetenschappers en medische experts bekend.

De vervulling van deze functie, kunnen we te maken met gezondheid: De besturing is in dynamisch evenwicht met alle storende, mogelijk pathogene invloeden van de omgeving, het zogenaamde homeostase. Zijn uiterlijk als een mens is hier: gezonde uitstraling van de huid, de normale lichaamstemperatuur enz.. Dit betekent niet dat het menselijk organisme mag niet met uitwendige belastingen, het tegendeel is eerder een vervolg in het geval, echter, kan het lichaam proberen te compenseren voor deze belastingen binnen de homeostase, dus het is niets om te worden opgemerkt.

Grotere belasting vereisen grotere controle-inspanningen, als we weten dat het ook van elk van de technische Regulator. Deze gewijzigde regel leidt tot een iets ander resultaat van de controle van de processen en daarmee tot een verandering in de structurele verschijnselen, zoals koorts, huiduitslag, enz. die staan ons als symptomen van de ziekte. Dit is bekend conventioneel als een ziekte.

Echter, omdat de structuur-cybernetische processen van de natuur altijd hetzelfde, er zijn verschillende van de nu verschijnen de symptomen van de ziekte, niets van het lichaam, maar slechts van tijdelijke wijzigingen in de gevormde totale structuur. Wat is het verschil tussen deze twee situaties is dus nu?

Nee!! De symptomen die we denken in ons Dagelijks leven dan de van de ziekte te beschouwen, in waarheid, worden alleen de zichtbare tekenen van een organisme met een grotere inspanning gestart regelgeving self-healing. De resultaten worden nu, voor vandaag Denken, zeker, de meest uitdagende formule: ziekte genezen is!

Dus het wist, maar na alle, dus veel van het goede Artsen van het verleden. Voor de huidige academische geneeskunde, betekent dit dat een waanzinnige uitdaging, want ze heeft haar geheel, meer dan een Millennium van de gecumuleerde gigantische theorie gebouw op basis van een volledige scheiding van deze twee voorwaarden!

De conventionele artsen en iedereen dit is de volgende leek nu wilt beweren dat het niet kon worden; maar waar is de erkenning van de echte high-profile medische vooruitgang? Hoe veel mensen te redden, waren ooit verloren vandaag de dag nog leven?

Ja, dat is waar, maar het is over het hoofd gezien dat deze vorderingen heeft betrekking op een bijzonder gebied van de geneeskunde positief, in het andere het ziet er net het tegenovergestelde: een Positieve kunnen we een notitie van alle zaken waarin daadwerkelijk het leven van mensen wordt opgeslagen, met name door het gebruik van een vandaag de dag, bijna aan de grens Prachtige chirurgie en medicamenteuze therapieën kunnen helpen in deze zin.

Maar genezing is iets anders: Elke school medische therapie wordt begeleid door negatieve bijwerkingen, die vaak leiden tot nieuwe ziekten voor die nieuwe therapieën nodig zijn, en zo voort. Bijwerkingen zijn vandaag de dag, letterlijk de dagelijkse medische praktijk, en het kan geen behandeling zonder een dergelijke denkwijze. En in het huidige medische Denken, je kunt zien dat deze bijwerkingen zijn van de expressie van de hierboven bekritiseerde het verkeerde beeld van ziekte en genezing!

En dus de Algemene gezondheidstoestand van de mensen van het jaar verslechterd jaar: Het aantal chronisch zieken stijgt in een zorgwekkende mate, en ongeveer 40% van alle ziekten van vandaag zijn te accepteren als iatrogene, dat is, van een medische behandeling veroorzaakt! Denkt u ook aan de toenemende hospitalism: een toenemend aantal patiënten besmet zijn in ziekenhuizen met ernstige ziekten. En niet te vergeten de indrukken van een toename in het aantal mensen met een handicap, de vorm, vandaag de dag bijna bijna de “normale” weg beeld. En de zorgverzekeraars hebben om te betalen voor alles, je bent op vakantie! – Moeten we vieren al deze “vooruitgang”?

Wie neemt deze Situatie onder de aandacht van u zou nu klaar moeten zijn op de hierboven genoemde “kardinaal probleem van de hoge-school geneeskunde,” denken. Zo verwarrend, al deze verklaringen kunnen worden, het is maar een procedure in dit probleem, en dit is onze Kans: We hoeven alleen maar te scheiden van de twee grote systemen van de geneeskunde – geneeskunde van de Universiteit hier de alternatieve geneeskunde er het eerst, en vervolgens op een ander niveau, samen te brengen:

De scheiding aan het einde van hun domeinen, hun specifieke Sterke punten: De hoge school van de geneeskunde heeft zich ontwikkeld tot een regelrechte spoedeisende geneeskunde, in bijna hopeloze gevallen, ze kunnen levens redden. Maar de genezing bestelling is grotendeels uit het oog verloren, het gebrek aan Kennis van de ziekte concept is vertroebeling van uw beeld. De ervaring van genezing, inclusief de homeopathie, die heeft geleverd, zelfs het paradigma van elke ware genezing is een geneeswijzen. Dit niet, maar heeft het grote manieren om te besparen in geval van nood.

Het Bindend zou zijn te herkennen aan de grenzen van zijn eigen systeem, en het respecteren van de Sterke punten van de andere. Alleen als dit is gelukt, beide systemen vullen elkaar te verenigen is een Integratieve geneeskunde zonder een vraagteken!

Een all-round inzicht in de aard van de ziekte en de genezing zou worden in het voordeel van de eerste voorwaarde, aan beide zijden van goede wil om een constructieve dialoog op het volgende.

___________________________________________

Dr. rer. nat. Harald Zycha www.natur-ganzheit-medizin.at

Een gedetailleerde behandeling van dit probleem, en hun achtergronden kunnen worden gevonden in het boek “de natuurlijke holistische geneeskunde” (ISBN: 978-3-8423-1973-8), gepresenteerd ook op het Internet op www.natur-ganzheit-medizin.at.

Geef een reactie