Illegale Gen-Lijnzaad gevonden in Duitsland

door Sigrid Totz, greenpeace.de

Via het Europees systeem voor snelle waarschuwingen voor levensmiddelen en diervoeders, de voedselveiligheid autoriteiten waren op de hoogte van de laatste dinsdagavond van de ontdekking van de illegale, genetisch gemodificeerd Lijnzaad in Duitsland. In het geval van de Gen-Vlas is een herbicide-tolerante en antibiotica-resistente lijn (FP967/CDC Triffid), die werd ontwikkeld in Canada. De Gen-Vlas was alleen verbouwd in het jaar 2000 in Canada commerciële.

“Zonder het te weten, is uitgegroeid tot een konijn, de duitse bevolking van de test,” zei Greenpeace genetische engineering expert Alexander Hissting. “Voor In brood en graanproducten, illegale en niet-goedgekeurde Gen is gevonden lijnzaad. Eens te meer is bewezen dat in de natuur, de officiële GM bouwt kan zich ongecontroleerd en niet opvraagbaar. Het is inmiddels duidelijk dat de gentech-industrie heeft haar kunstmatige wezens.”

Het ontdekte Gen-Vlas is niet toegelaten in de EU, en zeker niet als voedsel. Ze heeft ondergaan security check van de Europese autoriteiten en mag daarom niet worden ingevoerd in de EU. Met ingang van 2006, in het geval van een besmetting van de rijst voorraden in de verenigde staten, de Gen-Plant, die is nergens te commercieel worden geteeld dit jaar, op verschillende continenten. De enige effectieve bescherming tegen verontreiniging van gewassen is een wereldwijd verbod op de teelt van Gen.

“De duitse Bondskanselier Angela Merkel (CDU) moet eindelijk beseffen dat hun Pro-ggo beleid dat bewaard is gebleven,” zei Hissting. “Alle partijen moeten nu een standpunt innemen en zeggen hoe je wilt dat de duitse bevolking voorafgaand aan de illegale genetische manipulatie beschermen. Ook de duitse autoriteiten moeten nu bellen met het paard en de ruiter: Wat is de fabrikant en welke merken zijn getroffen?”

Geef een reactie