Allensbach studie toont homeopathie: duits vertrouwen steeds meer

Bonn/ Duitsland – Een recente studie, uitgevoerd door het prestigieuze Institut für demoskopie Allensbach is gewijd aan de “bekendheid, het gebruik en het Imago van homeopathische geneesmiddelen”, evenals heel het heeft ook vastgesteld geneesmiddel binnen een periode van 40 jaar in de duitse samenleving is positief – een Trend die zich blijft voordoen.

De representatieve populatie studie is in opdracht van de Vereniging van fabrikanten van homeopathische geneesmiddelen, binnen de “bond van geneesmiddelen fabrikanten e. V.” (BAH, bah-bonn.de) in orde is.

Bijna 92 procent van de Duitsers weten daarom vandaag iets te doen met het concept van de homeopathie te starten, inclusief een onevenredig hoog percentage van de vrouwen en mensen uit de Westelijke provincies (94 procent). In de jaren 1970, was dit anders, als slechts 76 procent van de duitse bevolking had gehoord van homeopathische middelen.

De Kennis van de hoogtepunten van homeopathische preparaten is toegenomen, volgens het onderzoek uitgevoerd in Duitsland op de lange termijn.

“Vandaag de dag, ongeveer een op de zes burgers van homeopathische middelen kenmerkt spontaan, zonder hem was deze vereisten te worden gemaakt, rechtstreeks of onrechtstreeks, door de verdunning, of het beginsel van de Overeenkomst”, de instelling (ifd-allensbach.de).

Zelfs meer dan het bewustzijn van de gebruikers is gegroeid dienovereenkomstig cirkel:

“Had genomen, in 1970, bijna een op de vier West-Duitsers (25 procent) bewust van zichzelf, homeopathische middelen, vandaag is het 57 procent, aanzienlijk meer dan twee keer zoveel, en ook in Duitsland gebruikt vandaag de dag, de meerderheid van de bevolking gebruik van homeopathische geneesmiddelen (53 procent). Weer een boven het gemiddelde aandeel van vrouwen is hier, met 64 procent.”

Over het geheel genomen een kwart van de bevolking waren “overtuigd gebruikers” van de homeopathische geneeskunde, gebruik van homeopathische preparaten en zijn er van overtuigd, zonder beperking, waarvan de doeltreffendheid (25 procent). Nog 26 procent moeten worden ingedeeld volgens de studie, als een zogenaamde “pragmatische gebruikers”, dat wil zeggen, kunnen ze gebruik maken van deze drugs, maar om een duidelijk oordeel over hun werkelijke impact. In tegenstelling, slechts twee procent van de bevolking bezit homeopathische middelen, in weerwil van hun eigen ervaring over het algemeen ineffectief. Als een “potentiële gebruiker” betekent de studie, echter, de overgrote meerderheid van de vorige gebruikers van homeopathische preparaten die kan voorstellen, maar uitdrukkelijk op te nemen in de toekomst homeopathische middelen. Hier, jonge mannen zijn nu ongeveer een derde vaker dan het gemiddelde, mensen uit huishoudens met een laag belangrijkste verdienen komen in zo goed als uitsluitend wettelijk Verzekerd.

“Slechts 14 procent van de bevolking weigeren, zonder echter hun eigen ervaringen – met name het gebruik van homeopathische geneesmiddelen.”

De weg naar homeopathische geneesmiddelen, de resultaten van het onderzoek laten ook zien, voornamelijk door middel van persoonlijke aanbevelingen van vrienden (54 procent) of een arts of apotheker (37 procent en 31 procent). Daarnaast is het expliciete voorschrift van een arts (22 procent), maar ook de berichtgeving in de media (21 procent).” Informatie van het Internet hier neerzetten, met slechts vier procent.

Het feit dat er nu ook wettelijke ziektekostenverzekering keuze te bieden, tarieven, die homeopathische geneesmiddelen worden vergoed, en is in de Algemene bevolking, maar nauwelijks bekend. Slechts 11 procent van hen waren op dit aanbod op de hoogte en zelf-met behulp van homeopathische middelen veranderen de 15 procent het was maar 15 procent.

“De gebruikers van homeopathische geneesmiddelen rapporten van de succesvolle toepassing, vooral in het geval van verkoudheid en griep (60 procent). Naast homeopathische remedies worden gebruikt door vele met succes tegen een breed scala van verschillende ziekten zoals maag-en spijsverterings-klachten, hoofdpijn, slapeloosheid, nervositeit, huidaandoeningen en stoornissen in de bloedsomloop te Bronchitis, de versterking van het herstel en de behandeling van sportblessures. Twee-derde van de bevolking bezit is van een getuigschrift in homeopathische geneesmiddelen, met weinig bijwerkingen (65 procent), ruim de helft van u uitdrukkelijk voor goed verdragen (52 procent). Ongewenste combinatie-effecten wanneer het wordt ingenomen met andere geneesmiddelen 10 procent) waarschijnlijk niet gevreesd te worden (en slechts een minderheid is van mening dat een voorschrift van de huisarts of een arts noodzakelijk is (26 procent). “

De media-aandacht van homeopathische geneesmiddelen wordt waargenomen door grote Delen van de bevolking (37 procent) dan in balans. Waar echter een tendens wordt waargenomen, dit zou een score van 25 procent meer positieve dan negatieve (9 procent).

In de toekomst, dus van mening, met 45 procent van de respondenten, de meerderheid van de bevolking, zal niet veranderen, de rol van homeopathische middelen in Duitsland. 20 procent bevatte, gegeven op deze vraag van een oordeel. Immers, elke derde burger (32 procent), echter, is dat homeopathische middelen worden steeds belangrijker in Duitsland. Om een toekomstige verlies van belang, vrijwel geen van de ondervraagde duitse burgers zijn echter van mening, met slechts drie procent.

Ook door de positieve resultaten van de enquête, te worden bevestigd op 13. In September 2009 is er een aantal bedrijven in het kader van het gemeenschappelijk Motto “homeopathie ontdekken bieden een verscheidenheid aan evenementen voor de homeopathische Therapie. Het aanbod aan journalisten en geïnteresseerde leken publiek en professionals omvat, bijvoorbeeld, rondleidingen van de productie van planten-en kruidentuinen en specialistische lezingen over homeopathie. Copyright: grenzwissenschaft-aktuell.de

[Bron: grenzwissenschaft-aktuell.blogspot.com]

Commentaar: Dit is wat ik noem een goede ontwikkeling – een stap in de goede richting. Vroeg of laat, de waarheid breekt door…

Geef een reactie