Pesticiden: een waarschuwing tegen verdere bijen sterven

GLOBAL 2000 waarschuwt voor verdere bijen sterven: de lange-termijn effect van pesticiden onderschat

Nieuw onderzoek wijst uit: in Oostenrijk, genomen beschermende maatregelen tegen de bijen sterven niet effectief pesticiden Clothianidin en Imidacloprid in Oostenrijk verbieden!

De bescherming van het milieu organisatie die MONDIALE 2000 waarschuwt dat in Oostenrijk, genomen, bescherming kon blijven maatregelen tegen de bijen sterven niet effectief. Omdat een recente nederlandse studie blijkt dat een verbeterde methode van de Toepassing van bestrijdingsmiddelen, Clothianidin en Imidacloprid – zoals toegepast in Oostenrijk – het risico van massale bijen verliezen niet kunnen vastleggen. “De strategie kan bewijzen dat het in beginsel onjuist, en dodelijk voor een veel bijen en Imkers. Omdat Imidacloprid en Clothianidin, worden afgebroken heel langzaam, doet niet af aan een iets lagere milieu-verontreiniging, het risico van massale bijen verliezen. Het schadelijke effect van de nicotine-achtige agenten op het zenuwstelsel geleiding van de bijen is volledig onomkeerbaar. De risico-analyses buiten beschouwing gelaten de lange-termijn effecten van pesticiden, daarom zo gevaarlijk als de dosis van het vergif.”, Daniela Hoffmann, chemicaliën expert, GLOBAL 2000 waarschuwt.

De pesticiden Clothianidin en Imidacloprid veroorzaakt in het voorjaar van 2008 vond een massale Sterven tot dan, gezonde bijenvolken in zuid-Duitsland. De twee werkzame stoffen van de groep van de Neonicotinoids, die danken hun naam aan de nicotine-achtige structuur en werkingsmechanisme, voornamelijk worden gebruikt in de teelt van Maïs voor seed-dressing, d.w.z. maïs korrels zijn bedekt vóór het zaaien met de bestrijdingsmiddelen. Op het moment van zaaien zich, als een gevolg van de slijtage van de Pesticide-coating voor het vrijkomen van de werkzame stof in het milieu. Neonicotinoids worden beschouwd als zeer giftig voor bijen en voor deze reden, de pesticiden Clothianidin en Imidacloprid werden verboden in verschillende landen (Duitsland, Italië, Slovenië). Oostenrijk probeert te veranderen van de technologie van de toepassing.

GLOBAL 2000 pleit voor een onmiddellijk verbod van zaad dressings op Neonicotinoïden op basis van beleid, toelatings beleid, waarbij rekening wordt gehouden met de lange-termijn effecten van bestrijdingsmiddelen op mens en milieu.

Zonder bijen, geen leven!

Extra Links: Link naar onderzoek van beelden

Contact: Simonne Baur Tel: 0699 14 2000 23 e-mail: [email protected]

Bron: global2000.in

Geef een reactie