Studie: Roken tijdens de zwangerschap en kinderen psychotisch

Volgens een studie in het British Journal of Psychiatry (2009; 195: 294-300) toont aan dat kinderen lijden in de tiener leeftijd vaker op bij psychosen, als de moeder heeft gerookt tijdens de zwangerschap.

De Avon Longitudinal Study van Ouders en Kinderen volgden een cohort van meer dan 14.000 kinderen sinds de zwangerschap van haar moeder. De kinderen zijn sindsdien regelmatig huiszoekingen werden gevolgd en op de leeftijd van 12 jaar, 6.356, de ontluikende Tieners werden onderzocht voor mogelijke psychiatrische symptomen.

De psychiater vroeg, met behulp van de vragenlijst PLIKS (“psychose-achtige symptomen”) hallucinaties, wanen en ik stoornissen en vond dat 11,6 procent van de kinderen verdachte of duidelijke symptomen (de laatste in 4,7 procent van de kinderen).

Stanley Zammit van de Universiteit van Cardiff in Wales, zegt de symptomen van kinderen met de informatie die door de moeders van de consumptie van alcohol, tabak en Cannabis in een relatie. Zoals verwacht, de consumptie van alcohol was gekoppeld, maar alleen na een relatief hoog bedrag (21 glazen per week), met PLIKS.

Zo veel alcohol, slechts 0,6 procent van de Zwangere vrouwen gedronken had. Een lager verbruik was niet geassocieerd met een verhoogd PLIKS-waarden. Ook voor het gebruik van cannabis, geen schadelijk effect zou kunnen gevonden worden, die kunnen worden gerelateerd aan het feit dat slechts een paar vrouwen hier, een consument of toevoegingen.

Een op de vijf moeders had gerookt tijdens de zwangerschap was geassocieerd, in een eerste evaluatie met 33 procent toegenomen risico van verdachte of duidelijke PLIKS. Na het nemen van andere factoren rekening wordt gehouden met 20 procent verhoogd risico gebleven (Gecorrigeerde Odds van 1,20; 95 procent betrouwbaarheidsinterval van 1,05 tot 1.37). Het nam toe met het aantal sigaretten tot 84 procent (Odds Ratio van 1.84; 1,12-3,03).

Deze dosis-afhankelijkheid wordt beschouwd als een van epidemiologen als een sterk Argument voor een werkelijk bestaande risico. Het zou kunnen betekenen, als de berekeningen van Zammit van toepassing op de “bevolking toe te rekenen fractie”, dat is niet minder dan 20 procent van alle psycho zou tabellen ziekten bij jongeren voorkomen als alle moeders zouden doen, zonder tijdens de zwangerschap te Roken. © rme/artsen sheet.de

Gerelateerde Links: persbericht van de Universiteit van Cardiff, Avon Longitudinal Study van Ouders en Kinderen

[Bron: aerzteblatt.de]

Geef een reactie