Vuile chocolade: Nestlé & co. het bevorderen van kinderarbeid

De meeste mensen houden van chocolade en de helft van de chocolade eten wereld Europeanen. 1,5 miljoen ton in het jaar zijn de panelen zijn 15 miljard euro. Elke duitse eet een gemiddelde van ongeveer elf pond in het jaar. Echter, chocolade eten is niet zo onschuldig als we denken, vooral niet voor kinderen in Afrika. Organisaties verdachte helpen de chocolade-industrie om te profiteren van de van mensenhandel en kinderarbeid in Afrika, en te verhullen, die van deze misdaad.

De onderzoekende Journalist en filmmaker Miki Mistrati is dit vermoeden, reisde hij met zijn camera man naar West-Afrika, Mali en van daar naar de ivoorkust, ‘ s werelds grootste producenten van cacao bonen. Een gevaarlijke reis, slechts een paar jaar geleden werd ontvoerd een Journalist in een soortgelijk Onderzoek, en weg is weg tot en met vandaag.

Miki Mistrati gedraaid, daarom, vaak met een verborgen camera. Hij leidde, maar ook Interviews met mensen die zouden moeten weten wat er aan de hand, bijvoorbeeld, met de grootste cacao-exporteur in ivoorkust, en met een Staatssecretaris, die verantwoordelijk is voor de strijd tegen de handel in kinderen. Zowel benadrukte dat er geen sprake is van kinderhandel en kinderarbeid op de cacao plantages.

Miki Mistrati bewijst het tegendeel. Hij vond met de hulp van de Lokale bevolking die aan het slachtoffer, ging hij naar de plantages, vond een kleine jongen op het werk, ontmoette hij een politie-agent van Interpol, die net is gestart met een RAID, waarin 65 kinderen werden bevrijd, en ze moesten werken op de cacao plantages als slaven.

Terug in Europa, Miki Mistrati wilde de chocolade-industrie te confronteren met de Bewijzen. Het antwoord was ontnuchterend. Geen van de vele bedrijven die hij gecontacteerd, was bereid om hem te bewijzen en om een standpunt in te nemen. In plaats daarvan een advies van de Vereniging de woordvoerder, was alleen. Zijn redenering: De plantages zijn geen eigendom van het bedrijf, zodat ze niet verantwoordelijk is voor de activiteiten van de plantages.

Deze redenering blijkt dat de chocolade-industrie van handel in minderjarigen en kinderen, kunnen de werken ten minste. Anders, de fabrikant meer en meer bedrijven te controleren, langere dagen, en echt alleen waar te kopen, indien er geen kinderen zijn is gegarandeerd om te werken. Misschien helpt dit de volledige en schrijnende documentatie om een einde aan de uitbuiting van kinderen op de cacao plantages.

Vuile chocolade | De Donkere Kant Van Chocolade (documentaire) ARD: TheDarkSideOfChocolate.org

Video link: https://youtu.be/0ZFIb1PDOtM

 

Vuile chocolade II

In Afrika, kinderen van slaven ploegen op de cacao plantages, om ons Zoet maakt je gelukkig.

In 2010 investigative journalist Miki Mistrati blootgesteld in schokkend, voor een deel, in het geheim gefilmde beelden van dat kind slavernij is een onderdeel van het dagelijkse leven op de cacao plantages van de ivoorkust – met de goedkeuring van de Europese fabrikanten. In volgorde om hun Imago te verbeteren, beloofde voedsel bedrijven zoals Nestlé of Mars, scholen en medische zorg, die zal het leven van mensen draaglijker maken, zodat we opnieuw kunnen worden genoten zonder bittere nasmaak. Als de film wilde het team van de goede daden die voorkomen dat de chocolade bedrijven en verenigingen, en een vermelding… Over jiggery met zeehonden en andere vuile trucs.

Video link: https://youtu.be/1bmvJkBTp6g

 

Geef een reactie