TTIP: Nestle, Monsanto, BASF biedt al

Nieuwsbrief van Campact.de

Ondanks de groeiende kritiek van de EU en de VS blijven om te onderhandelen in Brussel, de controversiële geheime Verdrag TTIP. De groep lobby ‘ s om te zitten aan de tafel, maar de burgers hebben niets te zeggen. We hebben om te weerstaan!

Volgende maandag, 14. In juli 2014, we moeten buiten blijven. Dan gaan de deuren en de EU in Brussel-vertegenwoordigers om te onderhandelen met de AMERIKAANSE overheid, via de TRANS – Atlantische handels-en investeringsovereenkomst TTIP. De uitsluiting van de Openbare reden: gelekte papieren tonen aan dat de wil om te voldoen aan de onderhandelaars van de grootste wensen van de bedrijven. Gen-voedsel, Fracking, geprivatiseerde watervoorziening, lax bescherming van de gegevens – de overeenkomst dient te zorgen voor ongebreidelde winsten.

In een democratische manier dat zou nooit mogelijk zijn. Nu is het tijd om een overeenkomst die is gesloten in het Geheim. Maar het Publiek is wakker: Met flash mobs en 6,5 miljoen Denken enten te 24,000 Campact-Actieve TTIP een Centraal thema in de EU-verkiezingen. Niettemin, de EU-Commissie hoopt dat u kunt terugkeren naar de agenda en ons Protest kan negeren. We zullen duidelijk maken dat je het mis: De Deal krijg je in Europa nooit door de parlementen. De weerstand van de burgers, is gewoon te sterk.

Als we op maandag minstens 600.000 mensen ondertekenaars samen willen we de pop van de handtekeningen aan de europese Commissie, tijdens de officiële rapport van de onderhandelingen (Stakeholder Briefing) op de tafel.

Klik hier en beroep tegen een in de overeenkomst ondertekend…

De Details van de onderhandelingen zijn geheim, maar gedeeltelijk openbaar gemaakte documenten, weten we wat ons te wachten staat:

  • Wanneer bedrijven zien hun winsten als gevolg van wet-verminderd, dan moeten ze worden toegestaan door de belasting betaler in de toekomst schade. In geheime vergaderingen van de arbitrage te beslissen, dan is de rechter zonder de mogelijkheid van beroep. In andere woorden: de democratische Staten aan beide zijden van de Atlantische oceaan niet moeten niets meer kan beslissen wat past bij de grote bedrijven.
  • De overeenkomst is bedoeld om ONS te laten bedrijven, Gen-om Voedsel te verdelen, met hormonen behandeld vlees-en chloor – kip in een Europa zonder etikettering. Een genadeloze prijs de oorlog, dan zou duwen voedsel van hoge kwaliteit uit de markt.
  • De overeenkomst wordt verwacht dat de brandstof voor de business met behulp van voor het milieu schadelijke aardgas productie door Fracking. Fracking Gas kan vervolgens eenvoudig worden geëxporteerd naar Europa en onze chemische bedrijven kon verkopen hun giftige chemicaliën in de Verenigde Staten. Zo zou het in Europa voor het Fracken doorbraak.
  • De overeenkomst zou kunnen ontketenen een ongekende golf van privatisering. Bedrijven zou de optie van vele gemeentelijke diensten – water, gezondheid, onderwijs. Het succes van onze water-campagne, de EU-Concessie Richtlijn zou worden vernietigd.
  • Met de overeenkomst, de mislukking van de ACTA-overeenkomst moet worden ingevoerd via de achterdeur: met ongekende controle van de gebruikers van Internet, erosie van de bescherming van gegevens, de inperking van de vrijheid van communicatie.

Het goede nieuws is: De 11. Oktober overal in Europa de mensen van de weerstand op de weg. Ook in Noord-Amerika, de weerstand groeit. Zelfs als de EU en de VS onderhandelen over het einde, niet de bedrijven nog. Het contract moet worden geratificeerd door de parlementen. Onze Online beroep, daarom is het startschot, van een verscheidenheid van acties op te volgen worden – in de achterban van de vertegenwoordigers, in Berlijn en in Brussel.

In de jaren ‘ 90, de civiele maatschappij een soortgelijke anti-democratische overeenkomsten – het multilateral agreement on investment (MAI). Ook de succesvolle protesten tegen het ACTA-Verdrag hebben aangetoond dat kunnen We de bedrijven een streep door de rekening.

Dit is ook de tijd nodig, want er is meer dan chloor-kip: TTIP een bedreiging vormt voor onze democratie. Een zogenaamde “Raad voor de wettelijke harmonisatie” is om de censor van de EU-wetgevingsprocedure, de voor de Adjunct-of het Publiek te weten. Dus vennootschappen strijdig zou kunnen zijn met de vooruitgang in de gegevens en de bescherming van het milieu of meer van de rechten van de werknemers in de toekomst effectief.

Teken nu het beroep…

Voor meer Achtergrond, zie de 5 minuten Info…

Dank je en met vriendelijke groet,

Hun Maritta Strasser, Een Campagnevoerder

PS: Zou het TTIP is voltooid, zou worden voor een andere geplande geheime overeenkomsten die voor een doorbraak: TISA heeft tot doel om een gigantische golf van Privatisering, en mogelijk van invloed op een derde van alle banen in Europa. Als we stoppen met het TTIP zal het gemakkelijker maken om te blokkeren op dit project.

Klik hier om Online een beroep teken…

Geef een reactie