Wie is er bang van Wilhelm Reich? – Orgon, de fundamentele kosmische energie

Wilhelm Reich (24. Maart 1897 — 3. November 1957) is een interdisciplinair werken, die veel verder gaat dan de grenzen van de psychologie of de psychoanalyse:

Op het macro-niveau van zijn Werk te steken in de politieke sociologie van; op micro-niveau, die betrekking hebben op biologie, micro-biologie, en para-fysica. U kunt de weergave zijn van de werkgelegenheid als een logisch en rechtstreeks gevolg van het eerder behaalde resultaten uit het onderzoek dat adres is de vraag naar het begrip en de behandeling van psychische stoornissen.

Vandaag totaal mogelijk overzicht van zijn oeuvre toont duidelijk aan dat er een rode draad in zijn Werk. Rijk begint als een psychoanalyticus, beschrijft in groot detail de aanwezigheid van de verschillende defensieve patronen van de mensen (karakter, armor, eerste geestelijk, dan somatische) en de mogelijkheden van de resolutie.

Zijn consequente uitoefening van de energetische Basis van (wat Freud genoemd Libido-Economie, maar verder niet nagestreefd), en dit leidde hem tot de vraag: wat is eigenlijk de Levende, de ontwikkeling van de seksuele Economie en, uiteindelijk, tot de ontdekking van de Orgons”.

Zijn speciale aandacht aan de studie van kanker ziekten, in zijn oordeel, een ziekte van het hele organisme, de zon verminderde Pulsaties van de Orgons in het lichaam, die, op zijn beurt, in de onmogelijkheid van het organisme geworteld was, volledig door het autonome spiertrekkingen in een orgasme. Dit onvermogen, de orgastic onmacht van de mensen en hun oplossing voor het probleem, een punt van zijn werk.

Vele auteurs, zelfs academische critici, bevestigd dat Reich ‘ s werk kenmerkt zich door nauwkeurigheid en logica (vraag, het onderzoek, de resultaten, nieuwe implicaties). De seksuele Revolutie van de jaren 1970, is nauwelijks veranderd – en indien het wordt gedaan, vaak in onwetendheid van zijn opvatting van de seksualiteit – rijke beroepen.

Een documentatie van het jaar 2009.

Video link: https://youtu.be/4du3_mAHTWY

 

Geef een reactie