Uranium mijnen en kernenergie – van de leugen Van de schone energie

Op het hoofd een helm, in de voorkant van de mond van een draadloos apparaat. De donkere werknemer geeft het Signaal aan: “Drie, twee, één – vuur!” Na een aantal kernkoppen af te gaan binnen een paar seconden, een enorme hoeveelheid stof omhoog dwarrelen. Maar het is niet een stof als alle andere. Hij is radio-actief.

Het is een scène uit de Rössing Mijn in Namibië. Hier het uranium wordt gewonnen – dit is de brandstof die nodig is voor de bediening van nucleaire reactoren. Echter, in de aarde, het Uranium gehalte is zeer laag. Uit 1000 kilo Gesteente, met een gemiddelde van 265 gram uranium is verkregen. De Rest blijft een vuil en een risico voor het milieu.

Lees meer op klimaretter.info

20 jaar geleden werd ook gewonnen in Duitsland, uranium, ondertussen het “vuile werk werd uitbesteed”, echter, na Canada, Australië en Afrika. De documentairemaker Joachim Tschirner is gegaan voor “Yellow Cake” op de reis.

Over een lange periode van tijd bijgehouden en het Team van documentairemaker Joachim Tschirner onderzocht zorgvuldig de ontwikkelingen naar de dode broer of zus genen, het onderwerp van uranium mijnbouw, de eerste schakel in de nucleaire keten, waarvan het product is een Gele Cake, het bedrijf brengt enorme winst.

Vertrekpunt in Thüringen, Saksen, en de gevolgen van de werking van de voormalige Sovjet-Oost-duitse DDR Wismut-groep. Vanaf daar leidt het pad van de filmmakers om de grootste uranium mijnen in de wereld na Namibië, Australië en Canada. Hier zal u leiden tot een zinvol gesprek met mijn werknemers en degenen die, evenals onthullende Interviews met vertegenwoordigers van de uranium-industrie.

GELE CAKE is een verfijnde en journalistieke zorgvuldig voorbereid documentatie over het omgaan met de natuur en de mensen, over de balans van de macht tussen democratieën en de industrie, de vernietiging van de prachtige landschappen en de vervuiling van Ecosystemen, in hun volle consequenties van vandaag niet eens kan beginnen te schatten. Een opmerkelijke documentaire die in staat is om het plafond van de decennia-lange geheimhouding te ontrafelen.

GELE CAKE – De leugen over schone energie 2010 video link: https://youtu.be/HEclYH6Ew_g

Links in de stof uranium in Niger video link: https://youtu.be/-Bj8M3isCQM

Kernenergie lie – laag! Video link: https://youtu.be/YM5LqZLHNOo

Het Uranium Verhaal

Wat is de nucleaire industrie verbergen als Verontrustende feiten over de afdeling en de business met uranium.

De exploitanten van kerncentrales, benadrukken hoe veilig en schoon is de kracht van hun centrales. Echter, al tijdens de winning van uranium – bijvoorbeeld in Niger, of in Kazachstan zal worden blootgesteld aan de bevolking. In het geval van de verrijking van uranium voor de fabricage van splijtstofelementen van het giftige afval dat moet ergens opgeslagen worden.

En, in het geval van de zogenaamde opwerking van brandstof voor KERNCENTRALES is slechts een heel klein deel van het zeer gevaarlijke plutonium. Tegen 200 ton van de bom-grade Plutonium uit opwerkingsfabrieken wereldwijd worden opgeslagen en stralen met een halfwaardetijd van 24.000 jaar.

Greenpeace maakt het duidelijk: Op de weg van het uranium naar de “schone kernenergie blijven veel giftig en radioactief afval, waarbij het niet altijd duidelijk waar je terecht komt.

Video link: https://youtu.be/lENKzs83MT0

Gerelateerde Links:

  • 700 ton uranium afval-to-roll met een onbekende bestemming door het münsterland
  • Minder meisjes in de nabijheid van kerncentrales
  • Bescherming tegen straling en de kerncentrale – Het vermiste meisje
  • Toename van het aantal leukemie gevallen in de omgeving van het nucleair afval depot Asse
  • Neder-Saksen is het onderzoeken van kanker kerncentrales

Geef een reactie