Bloeiende landschappen met vruchtbare zwarte aarde (Terra Preta)

Wij beschouwen onze huidige landbouw, zien we een groot Probleem: We bouwen in mono-culturen, hebben we een enorme gebruik van chemische stoffen (pesticiden), vernietigen we de vruchtbaarheid van de bodem, we zijn teistert de bossen om vruchtbare landbouwgrond te onderhouden, …

Onze voorouders waren veel slimmer. Wist u hoe te maken de grond vruchtbaar en vruchtbaar. De Indianen maakten gebruik te vroeg als 7000 jaar geleden, de vruchtbaarheid van de zwarte aarde.

In de jaren 1980, ontdekten archeologen dat tien procent van de ruimte is overdekt in het Amazonegebied, in een deel met een meter dikke lagen van de zwarte aarde. Het meest verbazende ding: De vloer was niet natuurlijk, maar door de hand van de mens is gemaakt. De indianen veranderde de voedselarme bodem van het regenwoud, in vruchtbare aarde, door afval regeling onder de lucht voor een aantal maanden te gisten en houtskool gemengd.

In 2006 leidde een team van onderzoekers onder leiding van de bodem deskundige Joachim Böttcher, het proces te imiteren; sindsdien is de eeuwenoude culturele techniek wijdverbreid in Centraal-Europa. In vergelijking met het normale afval, rottend zwarte aarde slaat 95 procent van de broeikasgassen. Bovendien, zwarte aarde kunnen redden van bedreigde boeren van de afhankelijkheid van agrarische bedrijven. Ze versnelde zelfs droge gronden, zoals de eerste experimenten in de Sahara toon en maakt de planten groter, meer weerstand en meer winstgevend te groeien dan kunstmest.

Lees meer op taz.de op de speciale mogelijkheden van Terra Preta

Terra Preta: De Zwarte aarde – Marko Heckel und Dr. Haiko Pieplow

De mensheid staat voor een resource probleem: Terwijl de wereldbevolking groeit snel, krimpen door tientallen jaren van mislukte het beheer en de exploitatie van onze bodem, de nog bruikbare gebieden van landbouwgrond dramatisch. Met Terra Preta, een oplossing lijkt gevonden te worden, en niet alleen voor het voedsel probleem.

Katrine eichberger verhuurder / in gesprek met Marko Heckel und Dr. Haiko Pieplow over het ongelooflijke Potentieel van Terra Preta als een duurzame land-het gebruik van het systeem.

Video link: https://youtu.be/Zeiv_Fix5rs

Zwarte aarde zelf om te transformeren zijn eigen tuin in een kleine bloeiende Paradijs: www.triaterra.de

Geef een reactie