Greenpeace publiceerde een Zwarte lijst van de meest gevaarlijke bestrijdingsmiddelen

Door Sigrid Totz, via Greenpeace

Greenpeace heeft vandaag een lijst van 451 wereldwijd gebruikte pesticiden, vooral op de gezondheid en het milieu. Ongeveer een derde van hen zijn ook goedgekeurd in de Europese voedselproductie. Voor de studie, de zwarte lijst van pesticiden, twee onafhankelijke deskundigen gecontroleerd hebben namens de milieu-organisatie alle relevante internationale gebruikt 1150 pesticiden volgens hun hazardousness voor mens en milieu. De genoemde agrarische toxines kunnen ook kanker veroorzaken, de vruchtbaarheid of de invloed van een neuro-toxisch effect. Greenpeace eist dat het gebruik van gevaarlijke pesticiden in de wereld is voltooid.

“In de conventionele landbouw worden gebruikt chemische stoffen, de zieken, de mensen en de natuur kan vernietigen”, zegt Manfred Santen, chemie-expert van Greenpeace. “Zowel de toepassing van pesticiden, evenals de consumptie van de behandelde vruchten, groenten en granen vormt gezondheidsrisico’ s. Bestrijdingsmiddelen vervuilen het grondwater, amfibieën, insecten en vogels. Niet alleen de politiek, maar ook de economie nodig heeft om ervoor te zorgen dat gevaarlijke bestrijdingsmiddelen worden aan de circulatie zijn onttrokken.”

De studie geïdentificeerd 17 van de spray agent, het record van de duitse consumenten het meest door voedsel. Om verder te gaan met de BASF-product Iprodione op sla wordt gebruikt in weerwil van zijn waarschijnlijk kankerverwekkend effect. Of de neuro heeft giftige effectief bevonden fungicide Cyprodinil, Syngenta, Greenpeace in tabel druiven. Ten opzichte van 2008, Greenpeace publiceerde een Zwarte lijst heeft een toename van het aantal gevaarlijke pesticiden van 327 tot 451.

De vandaag verscheen een nieuwe editie van het bestrijdingsmiddel studie geeft ook een Overzicht van de inspanningen van de handel in voedingsmiddelen te verminderen spray. De in-house pesticide-lijsten van Edeka en REWE, bijvoorbeeld van gevaarlijke stoffen voor de teelt van fruit en groenten en minder giftige chemicaliën voor gebruik in het veld. In de nieuwe studie vergelijkt en Greenpeace waardering van de verschillende lijsten.

De bestrijdingsmiddelen onderzoek door Greenpeace laten zien sinds 2007 een Trend van afnemende residuen in groenten en fruit. In zijn beurt de neiging tot het vervangen van de hoge concentraties van individuele bestrijdingsmiddelen door lage doses van de verschillende werkzame stoffen wordt versterkt. Voor het eerst gepubliceerd dinsdag, Greenpeace, het onderzoek van een onafhankelijk laboratorium, waarin 15 verschillende bestrijdingsmiddelen op een blaadje sla. De sla van Italië werd verkocht in Berlijn, in een supermarkt.

“Op de velden, in de kassen en tuinen, de verschillende werkzame bestanddelen worden gespoten,” zegt van Santen. “Dus de consument van een gevaar als gevolg van de mogelijke gecombineerde effecten van deze chemische stoffen is blootgesteld aan Cocktails. Van pensioen bescherming voor meerdere toepassingen moeten worden verboden onmiddellijk.”

DOWNLOADEN: De Zwarte lijst van pesticiden II

[Bron: greenpeace.de]

Geef een reactie