MET de aard van de oplossing. De Revolutie van de Terra Preta

De Terra Preta heeft de potentie om het overwinnen van diverse crises op dezelfde tijd: de klimaatcrisis, de hongersnood en de hygiëne van de ellende in de Sloppenwijken. En dit alles zonder enige agro-chemicaliën, maar in een agrarische revolutie van onderaf.

Ute Scheub, bezocht één van de her-ontdekker van de Terra Preta, de bodem wetenschapper Haiko Pieplow, aan de Noordelijke rand van Berlijn.

Haiko Pieplow vastzit in een van zijn planter en een van de meest vruchtbare aarde de wereld door de vingers van de kruimels. De Ph. D. bodem wetenschapper is hier planten, schilderachtig omlijst door kleurige groenten en de Middellandse zee, groeien uit de grond van de winter tuin aan de rand van Berlijn. Bodem substraten op Basis van biochar kan het omzetten van afval in grondstoffen, en dus een echte regionale circulaire economie, initiëren, zegt de landbouwkundig ingenieur. Wereldwijd toegepast, kon deze methode ongeveer 20 procent van de koolstofdioxide uit de lucht en op hetzelfde moment, de bodem permanent vruchtbaar. De inhoud van broeikasgassen in de atmosfeer zou aanzienlijk worden verminderd en tegelijkertijd de strijd tegen de Honger. Zwarte aarde geproduceerd door boeren en kleine boeren, hobby tuinders en de sloppenwijk bewoners – zou kunnen leiden tot een letterlijke grass-roots revolutie.

Lees meer…

Terra Preta – het wonder van de aarde

Video link: https://youtu.be/jq-XsetbWRY

Terra Preta: het geheim van de zwarte aarde

Video link: https://youtu.be/62JvVt4v-gw

Geef een reactie