De Saga van de overwinning op kanker

Kanker: Harde “Chemo” aan het einde of zachter palliatieve medische zorg? Media zou kunnen helpen in de moeilijke beslissing beter zijn als je zou veranderen van uw rapportage.

Moord, Terreur, zelfmoord – als een persoon sterft, rapporten, Kranten en televisie is meestal dol op. En zich daarin bekritiseerd vaak genoeg: om bij te houden van Alleen zijn, dagelijks het nieuws, het publiek wordt meer dood dan de moeilijkste actie spel. Regelmatig worden hier ook, en niet alleen van de tabloid media, over de grenzen kijken.

Echter, als de dekking gaat om geneeskunde, plotseling het mogelijk de dood in het hart. Integendeel, het gaat om de Lijst van medisch haalbaar is, in de mate dat de druk op code toe. Koppen als “Nieuwe hoop voor kanker te genezen” domineren, ook als de werkelijkheid er anders uitziet. In de Archieven van Interne Geneeskunde drie Amerikaanse wetenschappers onderzoeken het onderwerp in detail. Jessica Visser, Thomas ten Have en Davids Casarett, drie epidemiologen hebben geselecteerd uit meer dan 2000 in de jaren 2005 tot en met 2007 in de nationale AMERIKAANSE media verschenen artikelen met betrekking tot de kanker door een willekeurige mechanisme 436 en geanalyseerd in meer detail.

De meeste van deze bijdragen hebben zich gericht op borstkanker (35 procent), gevolgd door prostaatkanker (15 procent) – elk van de vijfde artikel, het onderwerp van kanker is besproken in het Algemeen. Een beroep op het getuigenis van de teksten, denk ik, is noodzakelijk om te Overleven, in het geval van kanker, de regel – na alle, 140 artikelen beschreven, zoals één of meer patiënten, de ziekte verslagen. Slechts 33 bijdragen van een van de hoofdrolspelers is overleden, van een totaal van slechts tien teksten toonden beide volgen. De werkelijkheid is anders: elke tweede man en elke derde vrouw is uiteindelijk de diagnose in het leven van een kanker, en de helft van de patiënten sterven uit (natuurlijk afhankelijk van het type van kanker met een verschillende kans).

De onderzoekers zijn dan ook niet verbaasd dat zo weinig journalisten ontvangen op het lijden aspect van het sterven – zelfs als de behandeling opties zijn gemeld, waren meestal alleen de positieve aspecten. Slechts een totaal van 57 artikelen worden niet verteld dat sommige van de therapieën die verlenging van de overleving. Slechts een derde van de teksten niet gemeld uit de ernstige bijwerkingen die veel chemotherapieën zijn self – pijn, haaruitval, braken, uitputting en daarmee gepaard gaande sterke neiging tot Depressie, en absolute moedeloosheid – kwam in twee-derde van het artikel.

Lees meer op heise.de

Vraag: En hoeveel mensen beat kanker en bewegen op een alternatieve, holistische behandeling? Je hoort in de media niets!

Geef een reactie