“Ontgifting-Turbo”: Cupping

De cupping procedure is een ausleitendes genezing, de toxines uit het lichaam verwijderd.

Het cupping worden gebracht klokken op bepaalde gebieden van de huid en in deze holle vaten geproduceerd onder druk. Dus een krachtige zuigwerking, die, op zijn beurt, stimuleert de circulatie van bloed en lymfe en het stimuleren van de organen en het immuunsysteem werkt.

Goed geprobeerd gewaardeerd opnieuw

De eerste beschrijvingen van de cupping methode, volgens de literatuur, Abele, Johann tot ongeveer 3300 jaar voor de geboorte van Christus. Cupping klokken werden op grote schaal gebruikt over de hele wereld. De Artsen gebruikt zuignappen gemaakt van Hoorn, bamboe, keramiek, zilver, Brons, koper of glas. In de loop van de tijd de cupping vond plaats in medische kringen wordt minder en minder aandacht besteed, zodat het werd metselaars in de handen van de besteding van zes maanden stenen. Dit gebruikt cupping klokken, bijvoorbeeld, om Abcessen droog en behandeling van longziekten. Zij veronderstelden dat de cupping en in mindering gebracht over een zieke Orgaan, de “slechte” bloed.

Sinds het begin van de 20e eeuw. Eeuw, de cupping is genieten van een toenemende populariteit. De methode is tegenwoordig vooral beoefend door artsen. In de Chinese geneeskunde is cupping brillen behoren tot de instrumenten van de acupuncturisten, met die u kunt inschakelen orgaan-specifieke energie-punten.

Natuurgeneeskunde verschilt tussen het droge en het bloed cupping. De droge cupping is vooral toe te schrijven aan een stimulerend effect. Dit geldt ook voor de cupping massage, waarbij de therapeut met een massage-olie of het verkeer-bevordering van cupping zalf intacte delen van de huid behandeld, en deze gebieden dan is de cupping-glas is gebaseerd. De zuighoogte is verplaatst op de huid, samen met de onderliggende spier treinen – wat heeft een sterker positief effect op de bloedsomloop is dan een traditionele Massage.

De bloedige cupping of natte cupping, ten slotte, is gekrast voordat het glas wordt geplaatst onder de druk, de huid, bijvoorbeeld met een bloed Lancet. Vervolgens trekt, onder druk van het bloed wordt versterkt door de strategisch geplaatste verwondingen. De therapeut probeert te activeren met deze procedure, een betere doorstroming van bloed en lymfe stroom in de microcirculatie.

Mechanismen van de werking van deze behandeling methode

De zuig-actie van de cupping-bril leidt tot een intense Meer bloedtoevoer naar de behandelde huid. De toename van de bloedtoevoer “unblocks” het onderliggende weefsel en heeft een stimulerend effect op de naburige organen en het immuunsysteem.

De intense zuiging trekt toxines en verontreinigende stoffen onder de oppervlakte van de huid, waar de afvalstoffen via de lymfevaten worden afgevoerd. Dus een ontslakkend effect.

Sommige van de therapeuten te schrijven de cupping is ook een pijnstillend effect. Het is gebaseerd op het opwekken van de prikkel, en de daaruit voortvloeiende lozingen-effect, dat is, bijvoorbeeld, in het geval van een stevige Massage.

Bewijs voor de effectiviteit

In weerwil van eeuwenoude ervaring, geen wetenschappelijke studies gepubliceerd die aantonen van de werkzaamheid van Cupping.

Praktische Toepassing

De cupping is vooral geschikt voor indicaties, zoals spijsverterings-klachten, spierspanning, migraine, hoofdpijn, rugpijn en reumatische klachten. Sommige therapeuten gebruiken deze behandeling technologie die specifiek voor tussenwervelschijf problemen, lumbago, knie-problemen, carpaal tunnel syndroom, hoge bloeddruk, ischias, hypotensie, vermoeidheid, depressie, Zwakte, koorts, verkoudheid en griep.

Behandeling en verloop

De Patiënt zit of ligt comfortabel. De therapeut gegenereerd in de cupping-glas in een vacuüm, met behulp van warmte, koude, of een mechanisch apparaat van de zuiging (rubber pomp). Vervolgens zes tot tien cupping glazen worden geplaatst op de blote huid. De cupping glazen blijven op de huid van de patiënt, totdat deze rode of blauwachtige verkleuring (droge cupping), of tot er een beetje bloed uit de huid sijpelt (bloody cupping).

Een behandeling duurt, afhankelijk van de toestand en de respons van de patiënt gedurende vijftien tot dertig minuten. Voor eenvoudige klachten twee tot drie behandelingen die uitgevoerd worden, noopt tot een week interval is meestal voldoende. Voor chronische klachten, op basis van ervaringen tussen de vier en tien behandelingen nodig zijn. De cupping bladeren op het behandelde gebied een rood-en-blauwe vlek. Dit onschuldig bloed verdwijnt meestal binnen een paar dagen.

Beperkingen en risico ‘ s

Droog cupping: Bij correct gebruik, bijwerkingen met deze methode zijn zeer zeldzaam. Een zeker risico van Branden is alleen wanneer de cupping glazen zijn verwarmd, zeer. Het kan ook optreden bij patiënten met een extreem gevoelige huid littekens.

Bloedige cupping: een risico van infectie uit te sluiten, moet worden gesteriliseerd, het cupping instrumenten voor goed te gebruiken. Bij cliënten met een bloedziekte, na een operatie of bij het nemen van bloedverdunners om te voorkomen dat het bloed cupping(!) Sommige therapeuten cupping, in principe, geen van de patiënten die lijden aan nierinsufficiëntie. Van de bloedige cupping van de bestraalde huid wordt niet aanbevolen, bovendien, de leeftijd aangepast, besmet, ziek of radiologically. Ook Zwangere vrouwen moeten zich onthouden van zowel droge als bloedige cupping!

De auteur van dit artikel:

%image_alt%

Alfred Goldbacher praktijk voor Natuurgeneeskunde Andriot & goud Bacher Heilige bloed-Weg 9, 85435 Erding, Tel. 08122 9818238

 

Boek tips en producten voor cupping

Geef een reactie