Griep remedie Tamiflu helpen Roche

De Zwitserse farmaceutisch concern Roche, versnelde de groei in het derde kwartaal van dit jaar, vooral dankzij de verkoop te stimuleren tijdens de anti-Influenza medicijn Tamiflu. De groep meldde donderdag een omzet van 36,4 miljard Zwitserse frank voor de eerste negen maanden. Dat is negen procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

HB BASEL. De farmaceutische groep Roche is toegenomen ondanks de crisis, de omzet in de eerste negen maanden van dit jaar. De groei in het derde kwartaal, zou kunnen worden versneld, vooral dankzij een onverwachte boost in de Verkoop van de mexicaanse griep medicijn Tamiflu. De verwachtingen voor het volledige jaar, de inkomsten waren toegenomen als gevolg.

De Zwitserse marktleider, meldde donderdag een omzet van 36,4 miljard Zwitserse frank voor de eerste drie kwartalen. Dat is negen procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In lokale valuta ‘ s de groei van de omzet was elf procent. Dus zowel Roche pharmaceuticals en de Diagnostiek divisie steeg aanzienlijk sneller dan de markt.

In de farmaceutische divisie, de verkoop steeg met elf procent, volgens Roche in relatie tot de wereld markt op een twee keer zo snelle groei. Met uitzondering van Tamiflu verkoop, die is sterk toegenomen in het volledige jaar 2009 is naar verwachting 2,7 miljard Zwitserse franken bedrag, de toename in de Verkoop van zes procent, evenveel als in de wereld markt.

Voor 2010, Roche Tamiflu verkoop inbegrepen in het bedrag van 700 miljoen in plaats van de eerder vastgestelde 400 miljoen Zwitserse franken. Een significant snellere groei ten opzichte van de wereldmarkt, het farmaceutische bedrijf kijkt ook naar de vier procent stijging in de verkoop van de Diagnostics Division.

Best-de verkoop van de drug, de kanker medicijn Avastin, met 4,7 miljard Zwitserse franken in de verkoop. Het waren 26 procent meer dan in het voorgaande jaar. Bovendien, de geneesmiddelen MabThera/Rituxan en Herceptin samen ongeveer 8,5 miljard Zwitserse franken in de verkoop gehaald. De Tamiflu-omzet steeg door 362 procent naar 2,0 miljard Zwitserse franken.

CEO Severin Schwan zei het bericht, volgens een zeer goed resultaat voor het jaar in zicht. De winst dit jaar en volgend jaar is ingesteld om te bereiken met dubbele cijfers core EPS groei als doel. Zeer tevreden Zwaan toonde op de Integratie van Genentech.

Reactie: Van Harte Gefeliciteerd! We moeten gelukkig zijn maar voor de farmaceutische bedrijven, dat kunnen ze goed kunnen overleven in de crisis. Bovendien zijn maar liefst miljard aan winst ten koste van onze gezondheid.

[Bron: handelsblatt.com]

Geef een reactie