Het mensenrechtencomité van de VN vraagt om bescherming tegen GEN-Voedsel!

PERSBERICHT Gauting, 21.05.11 – www.stopptgennahrungsmittel.de

Het VN-Comité bevestigt de gezondheidsrisico ‘ s van genetisch gemanipuleerd Voedsel

De VN-mensenrechten Comité pleit voor de bescherming van de gezondheid in verband met GEN-voedsel van de Federale Republiek

Succes in Genève: voor de Eerste keer, de mensen eiste rights Committee van de Verenigde Naties door een regering van de Federale Republiek van Duitsland – een beleid voor de bescherming van de gezondheid in relatie tot voedingsmiddelen bevatten van genetisch gemodificeerde organismen .

“Krijgt een hele nieuwe Dimensie”, zegt Christiane Lüst van het internationale netwerk van “Aktion GEN-rechtszaak” ingediend tegen de Federale Republiek van Duitsland en in strijd met de zesde land actie voor schendingen van de mensenrechten door het gebruik van Agro-genetische manipulatie in Genève.

“Onze continue rapportage voor het VN-over de gevolgen van het gebruik van genetische manipulatie in de landbouw en wereld – de feiten spreken een duidelijke taal. Zo ver, het VN-mensenrechten Comité verzoekt de regeringen van de oude zaad, en naar de bescherming van de boeren tegen Ggo ‘ s en de daaruit voortvloeiende afhankelijkheid van ondernemingen, evenals een halte van de jungle niet meer landbouwgrond en meer ontbossing beschikbaar te stellen, omdat daarmee het levensonderhoud van kleine boeren zal worden vernietigd en de armoede drastisch verhoogt. Maar nu de gevolgen voor de gezondheid van het gebruik van GEN-voedsel schendingen van de mensenrechten en een regering riep de gezondheid zullen worden bevestigd hier voor de beschermende maatregelen worden genomen, echter, voor de eerste keer. “

De VN gewezen op de noodzaak van de actie wordt ondersteund door een net uitgebrachte studie in het bloed van 93% van de ongeboren baby ‘ s en Zwangere vrouwen met giftige stoffen werden aangetroffen, die worden gebruikt in de landbouw in de productie van GEN-voedsel. Het is dus bewezen dat – in tegenstelling tot alle eerdere verklaringen van GEN-industrie en beleid – door de GEN-voedsel gevaarlijke residuen en giftige stoffen in het menselijk lichaam en ook in het geval van ongeboren baby ‘ s – verrijken.

Bovendien, de Federale Republiek van Duitsland werd berispt door de VN, de Landbouw, de handel en ontwikkelingshulp, evenals op de ondersteuning en geen rekening gehouden met investeringen van duitse bedrijven in ontwikkelingslanden, de rechten van de mens voldoende.

De vereiste bescherming van de gezondheid, omvat dit ook, dat met duits geld, geen Gen-voedsel, of Gen-zaad voor ontwikkelingshulp landen, aangekocht, gedistribueerd, vervoerd.

De regering is daarom uitgenodigd om de volgende maatregelen onmiddellijk:

  • Om te voorkomen dat de introductie van genetische manipulatie voor het voederen van dieren, de productie van voedsel en landbouw
  • De verplichte etikettering van genetisch gemanipuleerd veranderingen in de voedsel – ook voor diervoeders en dierlijke producten – tot dit Algemene verbod is van kracht.
  • Alle van de Gen-veldproeven in Duitsland, om onmiddellijk stoppen
  • Voor het handhaven van de zaad zuiverheid van 100% en dat je geen Gen aandelen daarin door de wet.

Meer informatie www.stopptgennahrungsmittel.de

Christiane Lüst Aktion GEN-Klage Berengariastr. 5 82131 Gauting Tel.: 089 / 893 11 054

Geef een reactie