Patenten op voedsel niet meer

Van John, via Schnittpunkt2012:

In de VS is er een bijzonder duivelse en bizarre kans om enorme geld, maar ook in de wereld op verduzten ondernemers en boeren te verzamelen. Hoe? Neem gewoon het DNA van een dier of voor het Bijsnijden van een patent! Eigenlijk ongelooflijk, dat er iets is wat bracht de natuur, de Evolutie, en dan later de menselijke rassen, kan worden genomen door een persoon of een bedrijf in de wereld tot een quasi-monopolistische als een copyright-claim! De zeer controversieel en uiteraard in het bezit en onder de bescherming van de Amerikaanse regering onder mega groep heeft Monsanto een aantal van deze ongelooflijke patenten – ua. een Patent van het DNA van varkens!

Een Brits bedrijf probeert te Octrooi op een speciale fokkerij van broccoli die wordt verondersteld om een speciale Anti-kanker groenten, het Europese hof van justitie. Door middel van genetische merkers van die factoren zijn geïdentificeerd, de gekruiste broccoli voor een Anti-kanker maken, ten slotte, broccoli. Een hoge Winst zou onvermijdelijk!

Lees meer…

De broccoli Octrooi behoren tot het planten van een bedrijf?

Een bijdrage van de SWR magazine ‘Zur Sache Rheinland-Pfalz’ van 27.10.2011

Video link: https://youtu.be/GuUr-UXTGDc tomaten moeten een heel klein beetje water-meloenen, die resistent zijn tegen virus-resistente, en broccoli, bevat vele gezondheidsbevorderende mosterd oliën. Nieuwe rassen die kunnen profiteren van de mensen. Maar wat als een bedrijf deze planten zijn door een Octrooi te beschermen, en in de toekomst de exclusieve rechten om ze?

Als dat niet mogelijk is, de criticus, chemische bedrijven, meer en meer het monopolie van de rechten en lange-termijn controle van de gehele landbouw en voedselproductie.

Onder het Motto “Geen Octrooi op leven” aantonen tegenstander deze week in München voor het octrooibureau. Om te beslissen of een Brits bedrijf moet je broccoli fokkerij te beschermen.

Ook de boeren in de Palts, de “moestuin van Duitsland” zijn geschokt. U zult al snel gedwongen tot het kopen van dure zaad van internationale bedrijven?

Geef een reactie