Interview met een Farma-Insider John Rengen Virapen

“Ik omgekocht mensen”

John Rengen werkte voor meer dan dertig jaar voor de “global player” in de farmaceutische industrie. Nu grijpt hij en geeft inzicht in de vuile trucs van de farmaceutische industrie. Corruptie, omkoping en het verdwijnen van de negatieve resultaten van het onderzoek tot het bedrijf behoren.

INTERVIEW ELKE BRÜSER

taz: Heb je gedroomd van een eerder, is ook slecht?

John Rengen: Geen. Ik heb geleefd.

Waar zijn nu de nachtmerries?

Ik was over corrupte dertig jaar, had omgekocht mensen, en de Manipulatie van de gegevens wordt gedekt.

Aangezien je niet de Enige.

Duidelijk. Maar dit is over zieke mensen, of mensen die deze supplementen echt ziek of doden van zichzelf of anderen in gevaar brengen.

Wat bedoel je daar mee?

Het is geen geheim dat geneesmiddelenonderzoek dat slecht uitpakken, worden vaak gepubliceerd. U zal niet worden voorgelegd aan de autoriteiten, die beslissen over de toelating van een geneesmiddel. Ze verdwijnen gewoon in de laden van het bedrijf.

Fluoxetine kan leiden tot niet alleen angst, nervositeit en slapeloosheid, er is ook het risico van agressief gedrag en bepaalde gedachten van zelfmoord, omdat depressieve patiënten worden geactiveerd door de selectieve Serotonine heropname remmers. Wist u ook dan?

Ja, zulke negatieve effecten waren goed bekend.

En de alarmerende gegevens zijn onderdrukt?

Ja. Ze voelden zich niet verder doorgezet, zodat er geen gevaar voor de goedkeuring.

Onlangs is de medische informatie diensten “arznei-telegramm” is dat een farmaceutisch bedrijf te brengen in acht studies op de weg, zodat het ontvangt twee positieve. Je moet overtuigen van de toelating autoriteiten van de Voordelen van uw nieuwe product. Is dat waar?

In principe, Ja. Het is gewoon dat elk land doet zijn eigen ding. Ook binnen de EU is, zal worden geïnvesteerd in de verschillende Staten hebben verschillende criteria, in weerwil van een Europees geneesmiddelenbureau. En toch, het kijkt met toegeknepen ogen, een vergunningverlenende instantie op de andere.

Wat betekent dat?

Ik was in Zweden voor acht jaar Directeur van Eli Lilly en moet ervoor zorgen dat fluoxetine op de markt komt. Dit was belangrijk voor het bedrijf, omdat op dat moment de Middellandse zee werd pas goedgekeurd in België. Zweden is het gevolg van de Nobelprijs is een prestigieuze land en de psychiatrie genoten een hoog aanzien. In Duitsland, de bevoegde autoriteit en op dat moment, de Federale gezondheid, bezwaren tegen de toelating van fluoxetine. Niet goed voor het bedrijf.

Wat was uw Taak?

Ik zorgde ervoor, dat er een positieve uitgaande studies. In Zweden, het was niet genoeg dat er ergens in de wereld een dergelijk onderzoek had gedaan, de nationale procedures voor goedkeuring worden ook wel lokale studies. Wat uit Zweden.

En wat maakt u vandaag, slecht slapen?

De methoden die ik toegepast. Ze waren op het moment, althans in Zweden. Het was gewoon een steekpenning. Ik lock iets van een vriendschap met de zogenaamde opinieleiders of wilde worden. En ik bracht u in een side-effecten in hun bijdragen aan en een positieve stemming.

Een eenvoudiger Baan?

Kan niet. Maar ik studeerde farmacologie en geneeskunde. Was op een jonge leeftijd, pop zangeres, en mijn lering jaar bij Lilly maakte mij een kenner. Ik heb de specialisten die we nodig hadden, geprofiled: Hobby ‘ s, kinderen, voorkeuren van de vrouw. Het was alles. Ik heb geregeld voor gastronomisch eten in dure restaurants, op de tafel naast de zweedse Koningin, heerlijke wijn proeverijen, symposia in de tropen. Zweden, zoals de. De Winter is lang en donker. Ik vond de juiste jazz kelder, zong ook veranderen zelfs betaald voor de prostituees.

Het geld stroomde?

Ja, ook. Maar in Zweden, de onroerende voorheffing was erg hoog. Daar heb je andere dingen te denken. Een studie met goede resultaten die het ons heeft gekost op het moment dat over de $ 10.000. Dat is veel geld, was meer dan twintig jaar geleden. En eigenlijk kan alleen de zak geld, omdat de Professor kreeg van Lilly, de verplichting voor een lange-termijn studie. Dit brengt geld in de kliniek en goed gebruik maken van de reputatie.

U weet dat het resultaat van het onderzoek?

Nee, ik ga ervan uit dat er geen sprake is.

Was fluoxetine goedgekeurd in Zweden?

Nooit.

Toen werden ze zo niet?

Nee, want ik heb gezorgd voor een goede prijs. Het was dan ook relevant zijn voor andere landen. Het werkt in Zweden: voorafgaand aan de definitieve vergunning, het farmaceutische bedrijf onderhandelt met de handel gezag over de toekomstige prijs van het product. 1.20 dollar per dagelijkse dosis van 20 milligram in de jaren tachtig, kwam uit de knappe. Een goed onderhandelen basis voor de groep op de wereld markt.

Het duurde een lange tijd, tot haar Geweten heeft gemeld.

Helaas, ik zeg vandaag. Echter, ik heb al geprobeerd dat eerder veel.

Of wil je wraak nemen, omdat Lilly heeft u afgevuurd. Zonder de erkenning van hun diensten, zonder pensioenvoorziening?

Nee, dat is niet de reden, hoewel ze hebben geschroefd mij. Ik werd vervoerd naar Puerto Rico en een maand later ontslagen. Dat kan zijn in Zweden niet zo. Het zou kost het bedrijf veel geld.

Waarom klagen ze nu in de farmaceutische industrie. Wist u dat een lange tijd geleden dat de wet zal worden omzeild en gebroken. Ten koste van de patiënten.

Ik leg de helft van mijn leven in deze operatie. Ik heb ook gewerkt voor Novo Nordisk en de Florida van de Europese farmaceutische bedrijven vertegenwoordigd. Ik was meedogenloos en egocentrisch. Het ging mij alleen om mijn succes.

En nu u uitpakken.

Ik ben begonnen.

Waarom?

Mijn kleine zoon. Ik zie hem groeien en ziet de wereld met andere ogen.

Zo vol van wroeging? Door de onschuld van een kind? Of een bekentenis aan het einde van het leven? Hebt u een pacemaker, Diabetes, en haar zoon kon haar kleinzoon.

U weet het niet, voor mij is het over het verleden. Ik ben geen verrader. Voor mij is het over het heden en de toekomst.

Hoe?

Laatst kwam ik deze advertentie van Lilly bij de ouders. Lilly op de markt gebracht van een zogenaamde ADHD-medicijn. Bedoeld voor kinderen die overactief en zeer onoplettend. Maar als Lilly maakt de Toon, omdat de ouders worden gebracht aan het idee dat uw kind heeft fidgety in school, niet zo succesvol als verwacht, gedachten vaak ergens anders ADHD. Eli Lilly beweegt met een soort van vragenlijst voor gedragsproblemen in de buurt van een ziekte, waarvoor de onderneming heeft een pil – een ziekte die, denk ik, door de manier, voor een uitvinding. Direct is het u toegestaan om te adverteren in Duitsland voor uw voorbereiding. Dit is verboden, gelukkig, want het middel is alleen op recept verkrijgbaar.

Wat wil je doen?

Omdat ik weet hoe studies inzake psychotrope geneesmiddelen, kan ik voorzichtig maar zeggen. Ga met je kinderen spelen voetbal of Schaatsen, laat u de TV in en niet vragen de taxichauffeur voor je. In de ochtend direct in de voorkant van de school om zich te vestigen.

Er zijn studies die aantonen dat de zogenaamde ADHD kinderen beter toch?

Leuk idee, Maar wie moet betalen? Farmaceutische bedrijven?

Bron: taz.de

Literatuur van John Rengen:

Geef een reactie