Obama vertrouwt op Monsanto

De AMERIKAANSE President Barack Obama heeft ingenomen in de laatste paar weken een aantal belangrijke Posten in zijn regering met de volgelingen van de gentech-bedrijf Monsanto. Waarnemers waren niet verrast. Als de AMERIKAANSE Minister van landbouw Tom Vilsack heeft al vertegenwoordigd is in zijn tijd als Gouverneur van Iowa voor de belangen van Monsanto.

De voormalige Monsanto Vice President Michael Taylor is nu de AMERIKAANSE food and drug administration als de top-expert op het gebied van voedselveiligheid. Taylor is niet Onbekend. Hij werkte eerst als advocaat voor Monsanto voordat hij de leiding van 1991 tot 1994, het principe van de verdeling van de FDA, en tot 1996 van het Ministerie van landbouw voor voedsel-control verantwoordelijk was. Daarna verhuisde hij terug naar Monsanto, de grootste lobbyist en Vice-President. In de verkiezingscampagne, Taylor geadviseerd vragen Obama in de Landbouw.

De nieuw opgerichte Nationaal Instituut voor Voedsel en Landbouw (NIFA) zal leiden Roger Beachy. Hij werkte onder meer als Voorzitter van de Donald Danforth Science Center Plannen vastgesteld door Monsanto en is gefinancierd. Aan de Universiteit van Washington, had hij eerder ontwikkelde voor Monsanto ‘ s genetisch gemodificeerde tomaten. De taak van de NIFA is het verdelen van de middelen voor onderzoek van het Ministerie van landbouw. Op dit moment zijn er ongeveer 200 miljoen dollar in het jaar. Beachy wil de verhoging van het bedrag in de komende drie tot vier jaar naar $ 700 miljoen.

Als de hoofdonderhandelaar voor alle agrarische problemen, Obama de Islam A. Siddiqui is genomineerd. Voordien was hij Vice-President van de pesticide manufacturers ‘ Association CropLife America, en er voor biotechnologie en de handel. In de toekomst, het zal zijn taak om duidelijk in internationale economische organisaties zoals de WTO, handelsbelemmeringen voor ONS landbouwproducten uit de weg.

[Bron en meer: www.genfoodneindanke.de]

Geef een reactie